Om får dage drager Ankerstjerne Rejser på studietur til Østrig. I modsætning til vores sidste studietur, som jo var en undersøgelse af mulighederne for at feriere ved Mosel og ikke mindst smage på områdets skønne vine, så er det her en rigtig familietur.

Zell am See

Vi kører i bil til Zell Am See, en af Østrigs væsentligste feriebyer, og især kendt for vintersport. Men det gode ved de østrigske vintersportsby er er jo, at de også ligger der, når sneen er væk. Uden sne er området mere end velegnet til vandring og, forhåbentlig, familiehygge.

Bilferie: kongernes ferieform

I løbet af de næste par uger vil jeg fortælle om turen og give gode tips til en bilferie til Østrig. Bilferie er I mine øjne den helt rigtige ferieform, når du skal opleve Europa.

Men lad os begynde med begyndelsen.

Der er 11-1200 km fra København til Zell am See. For nogen er det en sviptur, men for min familie og mig er det lig med en overnatning undervejs.

Vi sejler Gedser-Rostock, og overnatter nær Berlin, i en lille by der hedder Werder. Werder er utvivlsomt en hyggelig by, men det er nu ikke derfor vi er der. Vi forventer, at ankomme ca kl 21:00 og 12 timer senere sider vi i bilen igen.

Apfelhotel i Werder

Vi skal bo på Apfelhotel – og det er et fint lille familiedrevet hotel med en god restaurant, fremragende morgenmad og hyggelige værelser – og venlig, jovial betjening.

Det er nemt at finde – og ligger tæt på E55. Vi har boet der før og det kan i den grad anbefales.

Muren gennem Mödlareuth

At vi er smuttet afsted aftenen før betyder, at vi kan spise frokost nær den Bayerske by Hof, som hvis man har tid og interesserer sig for den slags har en spændende historie under den kolde krig.

Der er et museum i den delte nabolandsby Mödlareuth, som var kendt som ‘lille Berlin’ med en mur tværs igennem. Det når vi nok ikke. Desværre.

Berchtesgaden – måske Tysklands smukkeste by

På denne tur fortsætter vi ad Rute 93 mod Regensburg og for at slippe for vejarbejdet ved München forsætter vi ad 15’eren gennem Landshut., for derefter at køre på motorvejen igen ved Rosenheim og krydse grænsen til Østrig ved Berchtesgaden.

Berchtesgaden har vi besøgt for nogle år siden, men det er virkelig et spændende og smukt sted.

Ialt en dagstur på ca 720 km, svarende til en tankfuld i Golfen. Uden pauser kan det gøre på 7 timer, men regn med 9.

Author