DKK5,000.00

Udsolgt!

Ikke på lager

Varekategorier: ,

Beskrivelse

Vi bestiger Peak Lenin i juli – så husk også de korte bukser.

Udsolgt! Med en højde på 7134 meter er Peak Lenin det næsthøjeste bjerg i både Tadsjikistan og Kirgisistan. Men i modsætning til de fleste andre bjerge på den højde er Lenin-bjerget relativt nemt at komme til og bestige, især fra den kirgisiske side.

Det betyder ikke, at det er nemt. For det er det slet, slet ikke. Men i modsætning til de fleste andre bjerge på over 7 kilometers højde, er bestigningen nogenlunde ligetil og kan lade sig gøre uden de store tekniske forudsætninger.

På det fysiske plan er bestigningen endog meget hård og kræver, at du er i rigtig god form. Når man kommer op i over 6.000 meters højde er der ikke meget ilt i luften, og det kræver at man har et fysisk overskud at kunne give af. Af sikkerhedsmæssige årsager, forlanger Ankerstjerne Rejser derfor, at du har en personlig samtale med Rasmus Kragh, og muligvis gennemgår en fysisk test forud for afgang.

NB: Informationsmøde om turen 11/12 kl 18-20 på Raffinaderivej 10, 2300 Kbh S. Kontakt chrankerstjerne@gmail.com for tilmelding til mødet.

Pris: 29.995. Heraf depositum 5.000,- som betales i forbindelse med tilmelding.

Rejsedatoer:
Afgang: 25. juni
Hjemkomst: 17. juli

Antal dage: 23 dage/21 nætter. Prisen inkluderer:

Inkluderet:
– Alle måltider (på nær i byerne Osh og Bishkek, og hvad der ellers ikke er opgivet i programmet nedenfor).
– Alt transport fra København retur og alle transfers som er opgivet i programmet. På indenrigsflyvningerne mellem Bishkek og Osh er der ofte kun 15 kg indchecket bagage inkluderet. Ekstra kilo koster typisk 2-3 USD/kg.
– Alle overnatninger på hotel og i telt.
– Gas, kogegrej og telte til bestigningen.
– 1-2 infomøder/udstyrsaften, 1 teamdag (hele gruppen samles forud for turen, vi spiser, laver noget fysisk aktivitet, tjekker op på udstyr, mv.).

Ikke inkluderet:
– Personlig forsikring der dækker bjergbestigning over 7.000 meter (Österreichischer Alpenverein inkl. deres engangsforsikring kan evt. gøre det, hvis I ikke allerede har en).
– Evt. ekstra kilo bagage på indenrigsflyvningen Bishkek-Osh.
– Personlige snacks og mad til bestigningen (udover hovedmåltiderne, som er inkluderet).
– Måltider og mad under vores dage i Bishkek og Osh.
– Evt. visa til Kirgisistan (kan købes billigt eller fås gratis (30 dage) ved ankomst).
– Evt. porterservice på bjerget (hvis man ønsker at få båret noget af sin bagage).

Program (dag til dag):

Herunder finder I et program over ekspeditionen til Peak Lenin. Programmet er vejledende.

Dag 1 – 25 juni: afgang KBH lufthavn, ankomst Bishkek (hovedstaden i Kirgisistan), transfer til hotel hvor vi overnatter.
Dag 2 – 26. juni: Tidligt morgenfly fra Bishkek-Osh. Transport til Achik-Tash (Basecamp). Sovehøjde: 3.600m.
Dag 3 – 27. juni: Akklimatiseringstrek i omgivelserne, ellers tage det roligt og få tjekket udstyr mv. igennem. Sovehøjde: 3.600m.
Dag 4 – 28. juni: Akklimatiseringstur til 4.000m, tilbage til basecamp og spise frokost, efterfølgende slappe af og pakke til næste dags tur op til camp 1. Sovehøjde: 3.600m.
Dag 5 – 29. juni: Trek til camp 1 fra morgenen/formiddagen af (4.400m). Turen tager mellem 4-7 timer og går langs gletcheren. Sovehøjde: 4.400m.
Dag 6 – 30. juni: Afhængig af ”dagsformen” i gruppen kan der enten klatres til 4.700m eller helt op på en nærliggende top på 5.100m. Der startes fra morgenen af. Sovehøjde: 4.400m (camp 1).
Dag 7 – 1. juli: Dagen bruges i nærområdet på at træne i forskellige færdigheder på gletcher (gå sammen i reb, self-arrest, krydsning af gletcherspalter, klatre på fixreb, osv.). Der sættes tid af til pakning af udstyr til næste dag, samt tid til afslapning. Sovehøjde: 4.400m.
Dag 8 – 2. juli: Trek til camp 2 (5.300m). Vi starter tidlig morgen og bevæger os op ad nordsiden på peak lenin. Det foregår på gletcher, is og sne, vi bruger crampons og går sammen i reb. Tager ca. 7-9 timer, så vi starter tidligt. Vi står selv for madlavning i teltene (smelte sne og hælde i vores medbragte frysetørrede mad). Sovehøjde: 5.300m.
Dag 9 – 3. juli: Trek til camp 3 (6.100m). Tager ca. 4-6 timer, og vi bevæger os i reb ligesom dagen før. Terrænet har to lidt stejlere passager, men ellers følges en bred ryg det meste af tiden. Madlavning i teltene. Sovehøjde: 6.100m.
Dag 10 – 4. juli: Trek tilbage til basecamp. Undervejs spises frokost når vi passerer camp 1.
Dag 11 + 12 – 5-6. juli: Hvile i basecamp. Forberedelse til topforsøget.
Dag 13 – 7. juli: Trek til camp 1. Vi er akklimatiserede, så tingene burde gå nemmere end første gang.
Dag 14 – 8. juli: Trek til camp 2 (5.300m). Sovehøjde: 5.300m.
Dag 15 – 9. juli: Trek til camp 3 (6.100m). Sovehøjde: 6.100m.
Dag 16 – 10. juli: Topforsøg, nedstigning til camp 3 (eller camp 2). Sovehøjde: 6.100m / 5.300m.
Dag 17 – 11. juli: Reservedag. Alternativt bruges denne dag som en ekstra dag i basecamp og omgivelserne.
Dag 18 – 12. juli: Reservedag. Alternativt tager vi tidligere afsted mod Osh og Bishkek.
Dag 19 – 13. juli: Nedstigning til camp 1 (eller til Basecamp). Sovehøjde: 4.400m / 3.600m.
Dag 20 – 14. juli: Hviledag i basecamp eller nedstigning til basecamp og halv hviledag. Sovehøjde: 3.600m.
Dag 21 – 15. juli: Transport til Osh. Overnatning på hotel. Vi fejrer topforsøget og at vi (forhåbentlig) har nået toppen af Peak Lenin.
Dag 22 – 16. juli: Flyve Osh-Bishkek, overnatning på hotel i Bishkek.
Dag 23 – 17. juli: Afgang. Flyve Bishkek-KBH.

 

Mere om turen

Bjergbestigning er i den grad også teamwork

Selve programmet er lavet for at skabe bedst mulige forudsætninger for generel god akklimatisering, og dermed også størst mulige topchancer. Vi er dog alle forskellige i vores fysik, psyke og erfaringsniveau, og derfor vil deltagerne imellem helt sikkert respondere lidt forskelligt på højden.

Her er det vigtigt at man accepterer det faktum; ikke ser det som et nederlag og lader det stresse en i negativ retning, hvis man en dag hænger lidt i bremsen og ikke føler sig helt tip-top.

Ligeledes omvendt – at man ikke tror at man er supermand på bjerget, bare fordi at dagen føles ekstra god. Rasmus Kragh forventer at alle deltagere arbejder sammen, støtter op om og respekterer hinanden – uanset forskelligheder. På bjerget er vi et team.

Det er også vigtigt at forstå, at Peak Lenin ekspeditionen er lang. Man bliver ikke klar til topforsøget henover natten – det er det lange seje træk, hvor man følger planen og arbejder disciplineret og kontrolleret, som vil få jer mod toppen på denne ekspedition. Så – be patient!

Rasmus Kragh

Rasmus Kragh holder jer naturligvis ”i hånden” som turleder på dette område, og vil følge med i jeres individuelle akklimatisering. I den forbindelse siger Rasmus følgende:

“Derfor er ærlighed overfor mig også en vigtig ingrediens. Jeg kan kun vide hvordan I har det hver især, hvis I fortæller mig det. Dette er også måden hvorpå vi bedst kan bremse udvikling af højdesyge, hvis nogen skulle være på vej i denne retning. Jeg har naturligvis medicin og generelt udstyr med, som i nødvendige situationer kan afhjælpe tingene.”

Rutebeskrivelse:

Læs evt. her (Vi benytter som udgangspunkt ikke camp 4) https://www.summitpost.org/normal-razdelnaya-col/222586   .

Vi kigger på ruten, og hvad de forskellige etaper består af og kræver af os på infomøderne.

Turleder og lokale guides:

Rasmus Kragh agerer primært som turens leder, og vil derfor også have det sidste og afgørende ord. Dette skal respekteres af alle. Og husk på – i sidste ende har I ansvaret for jer selv.

På selve bjerget vil der være et antal lokale guides tilknyttet vores team. De har været på bjerget mange gange hver sæson, og er derfor utrolig godt lokalkendte. Deres individuelle engelskkundskaber er ukendte. 2-3 deltagere pr. guide (inkl. turleder) er udgangspunktet.

Overnatning (udgangspunkt):

3*hotel i Bishkek og i Osh (4 nætter). Ellers i store 2-mands telte (basecamp, camp 1), samt mindre 2 mands telte på bjerget. Generelt så deles både telte og hotelrum 2 og 2. Single rum på hotellerne kan tilkøbes for ca. 60 USD ekstra (separat pris indhentes).

Fysik og psyke:

Dette er en hård og langvarig ekspedition i stor højde. Ruten er ikke teknisk svær, men afstandene er store og dagene lange. Man skal udover dette også være i stand til at leve primitivt (campere i telt på is og sne på bjerget over camp 1) og bære en tung rygsæk (15kg+/- (portersupport er muligt, men ikke udgangspunktet)).

Det er deltagernes eget ansvar at være i tilstrækkelig fysisk form og mentalt stærke nok, til at kunne klare ekspeditionen.

Deltagere: Bekræftet deltagelse på ekspeditionen forudsætter at Rasmus Kragh som turleder holder et one-to-one møde med den enkelte inden. Jeg skal sikre mig at du som deltager ”matcher” de krav denne ekspedition stiller til dig – dette er både for din egen og alle de andre deltageres skyld.

Antal deltagere på ekspeditionen: Max 10 personer

Vigtige datoer: Yderligere datoer for infomøder mv. tilgår løbende

Yderligere information: fremsendes efter ønske

Pris: 29.995 DKK pr. person.

Det kan godt være at 7134 meter ikke lyder af så meget – men så skal du prøve at bestige dem

Betingelser: Læs Ankerstjerne Rejsers generelle betingelser for grupperejser her

Betaling: Du betaler et depositum på kr 5.000,- i forbindelse med bestilling.

Den samlede pris (restbeløbet) opkræves i forbindelse med at du godkendes af Rasmus. Depositum tilbagebetales kun hvis din deltagelse afvises af Rasmus eller hvis rejsen aflyses (fx pga. manglende deltagere)

Indbetal på kontonr.: 5301 0479989. Husk at angive dit fulde navn, som det står i dit pas.

Spørgsmål: Kontakt Ankerstjerne Rejser på tlf. 2083 8984 eller pr. mail chrankerstjerne@gmail.com 

Author