Følg Stillehavet fra ørkenlandskaber ved grænsen til Mexico i syd til de snedækkede bjerge nær Vancouver i nord.

Der er ca 2250 km fra San Diego til Vancouver. Omtrent det samme som fra Frederikshavn til Rom. Så det er ikke så mærkeligt, at køreturen fra San Diego i det sydligste Californien til Vancouver i det sydlige Canada byder på utroligt varieret natur, klima og kultur.

Du tænker måske, at amerikanerne er omtrent de samme fra øst til vest og fra nord til syd. Og at Canada er endnu mere af det samme. Men forskellen er enorm. Det er i virkeligheden kun kæderestauranterne, der ligner hinanden.

Nedenstående tur kan tages i bidder – eller i omvendt rækkefølge, fra nord mod syd. Det er op til dig. Du kan også plukke i stederne du gerne vil besøge og tage motorvejen et stykke for at komme lidt hurtigere frem.

Men nøgleordet er tid. Det tager tid at køre mere end 2000 km. Og du skal bruge tid på de forskellige destinationer for at suge så meget som muligt til dig.

Vil du køre hele turen i et hug skal du sætte mindst 4 uger af, måske lidt mere, hvis det er første gang du er på de kanter. Men til gengæld kan turen køres fra april til oktober, afhængig af det vejr du gerne vil have. I det nedenstående er turen sat til at vare 30 overnatninger.

Jeg kan ikke komme med en præcis pris på herlighederne. Men forvent noget der ligner 30.000,- pr voksen, afhængig af hotelvalg og andre ønsker du har til rejsen – fx flere overnatninger, eller færre.

San Diego: 3 overnatninger
San Diego er lidt overset, som den ligger der ganske tæt på den mexicanske grænse. Men med 1½ mio indbyggere er det USA’s 8. største by, og den byder på masser af historiske og kulturelle oplevelser, blandt andet en af verdens bedste zoologiske haver, for slet ikke at tale om byens vigtige spanske og mexicanske historie.

city skyline across body of water during night time
Photo by Kindel Media on Pexels.com

I centrum møder du et overraskende flot gammelt kvarter, Gaslamp Quarter, der er navngivet efter den gasdrevne gadebelysning, der var typisk for mange af de nordamerikanske byer der er fra slutningen af 1800-tallet (Vancouver i Canada har også et Gaslamp Quarter). Tidligere var dette kvarter det ældste, mest slidte og snuskede område i San Diego (og ligeledes i Vancouver), men nu er det byens absolutte hjerte og ‘gå-ud’-område. Det er selvfølgelig i dette kvarter I skal bo.

Los Angeles: 3 overnatninger
Næste stop er Los Angeles – en tur på ca 200 km. I skal kun være der tre dage, så jeg anbefaler enten Hollywood eller Santa Monica. Har I ikke været i LA før, skal I tage til Hollywood. Det er noget særligt. Men har I lyst til strand og Atlanterhav skal I vælge Santa Monica.

cars parked on the side of the road
Photo by Roberto Nickson on Pexels.com

I skal også vurdere om I vil besøge Disneyland eller Universal parken? Det er dyrt, men en stor oplevelse for børn og barnlige sjæle. Bestil billetterne hjemmefra!

LA er ikke en by som New York eller for den sags skyld San Diego. 3 dage i LA giver jer kun lige chancen for at dufte til stemningen. Lad være med at bruge tiden på at køre for meget rundt, trafikken er ulidelig og der er langt fra den ene ende af byen til den anden! Bliv så vidt muligt i nærområdet og lær det at kende. Resten af LA må I se næste gang, I kommer.

Er det første gang I er i LA, er stjernerne på Hollywood Boulevard simpelthen et must. Har du bare en marginal interesse for biler og amerikansk bilkultur (du er på roadtrip!) er Petersens Automotive Museum også virkelig et besøg værd.

Santa Barbara: 1 overnatning

Santa Barbara er en hyggelig mellemstor by ca 150 km nord for LA. I skal bo tæt på stranden, fx i afslappede Franciscan Inn.

people on beach
Santa Barbara Photo by J on Pexels.com

Overnatningen i Santa Barbara er den første efter næsten en uge i to millionbyer. Så skru ned for tempoet og nyd stranden og det fantastiske klima. Spis aftensmad ved stranden og nyd udsigten over Stillehavet.

Cambria: 1 overnatning
Efter en afslappende dag og aften i Santa Barbara er det tid til at komme videre. På vej mod nord kommer igennem Santa Ynez Valley med de mange fremragende vingårde og det er en overvejelse værd, om I vil spise frokost i Solvang, som er mere skør end dansk, men stadig meget sjov at se.

Cambria er en hyggelig lille by ca 200 km nord for Santa Barbara, med en fantastisk beliggenhed ud til Stillehavet. Bo fx på Fogcatcher Inn og spis aftensmaden på Moonstone Beach Bar & Grill med udsigt over havet.

10-15 km nord for Cambria finder i Hearst Castle som er et besøg værd, for slet ikke at tale om søelefant-kolonien i samme område.

Monterey: 1 overnatning
Monterey ca 160 km yderligere mod nord er blevet lidt af en turistfælde, men der er jo en grund til at turisterne kommer – og til at I heller ikke må springe byen over. Men det kommer vi til.

lighthouse during night
Photo by Jeff Nissen on Pexels.com

For på vejen derop krydser I noget af den smukkeste natur i Californien – nemlig området omkring Big Sur. Det er et bjergrigt og barskt område helt ud til kysten og følger i Highway 1 får I det hele med.

Vel ankommet til Monterey skal I besøge det flotte og dyre Monterey Bay Aquarium og I det hele taget bare nyde det smukke område og det karakteristiske Cannery Row med de mange gamle sardin-dåse fabrikker.

I bor i Pacific Grove, et afslappet område tæt på Montereys centrum.

San Francisco: 3 overnatninger
Fra Monterey er der ca 200 km til San Francisco.Som I LA skal I tage stilling til hvor I vil bo. Jeg foreslår Marina District som er et hyggeligt område med mange restauranter eller det mere turistede område nær Fishermans Wharf.

golden gate bridge san francisco
Golden Gate broen Photo by Mohamed Almari on Pexels.com

Har I ikke været i San Francisco før skal I besøge Fishermans Wharf, så det kan give god mening at slå teltpælene op der.

Derudover byder San Francisco på rigtigt mange gode oplevelser, fx kvarteret omkring Haight-Ashbury og Chinatown for slet ikke at tale om Alcatraz. Det kan give god mening at tage en tur med en sightseeing bus hvis I vil have det hele med.

Miranda: 1 overnatning
Fra San Francisco går turen ca 400 km mod nord – op til de store skove med de imponerende kæmpetræer. I starter i Humboldt Redwoods State park og Avenue of the Giants.

Et godt sted at bo ligger netop på Avenue of the Giants – det hedder Miranda Gardens

Crescent city: 1 overnatning
Efter en enkelt nat i Miranda går turen yderligere nordpå. Tag et stop i Redwood National Park og overnat i uskønne Crescent City efterfølgende. Samlet er det en tur på ca 230 km.

Newport 2 overnatninger
Herfra bliver I ved kysten de næste par dage. Først er det Newport knap 400 km mod nord.

Newport er ret klassik kystby med et ualmindeligt godt akvarium, det bestemt er værd at besøge.

Portland 3 overnatninger
Fra Newport går turen til storbyen Portland. Portland er nok USAs hyggeligste millionby.

illuminated buildings at night
Photo by Tabitha Mort on Pexels.com

Portland har en masse ting at opleve. Det er USA’s fremmeste cykelby og det er også den by der har langt flest foodtrucks. Byen er er også overraskende grøn og der er stor set en park på hvert gadehjørne.Der ligger et mikrobryggeri på næste alle gadehjørner – men her fra Ankerstjerne Rejser peger vi på den lokale vin, som noget I skal kaste jer over.

Vil du sidde ned og spise er Portland virkelig veludstyret hvad angår restauranter i alle prislejer – der er simpelthen ingen grænser for mulighederne

Long Beach 1 overnatning
Fra Portland går turen igen ud til kysten – til Long Beach ca 200 km fra Portland. I er nu kørt ind i staten Washington.

Long Beach er en lille hyggelig kystby med gode hoteller og restauranter og masser af vild natur.

Olympic National Park 2 overnatninger
I dag tager I turen ud til Olympic National Park – en af de få regnskove i verden der der ikke ligger i troperne.

Nationalparken er fantastisk til naturoplevelser og mental afslapning. Og på hotellet ved Sol Duc Hot Springs er der rig lejlighed til at slappe af mellem turene ind i regnskoven

Det er en tur på ca 350 km.

Victoria 2 overnatninger
Fra National Parken går turen til Port Angeles hvorfra I tager færgen til Victoria, hovedby på Vancouver Island og hovedstad i British Columbia. I er nu i Canada.

Victoria er en nærmest gammeldags by der stadig lugter lidt af det britiske imperium – men samtidig er den ung og hyggelig. Victoria er med 350.000 indbyggere en storby i miniformat, fantastisk placeret ud til Juan de Fuca-strædet ml. Canada og USA. Fra Victoria er der udsigt til Mount Olympus-bjerget i staten Washington

Vancouver 3 overnatninger
Fra Victoria skal I igen ombord på en færge og så afsted til Vancouver, måske verdens smukkest beliggende millionby.

bird s eye view of city during sunset
Photo by Brayden Law on Pexels.com

De næste 3 hele dage kan du opleve Vancouver, som byder på utroligt mange spændende seværdigheder, shoppingmuligheder, spisesteder og nærliggende natur. Det er en fed – og sikker – storby.

Seattle 3 overnatninger
Til sidst er det tilbage til USA og grungehovedstaden Seattle. Seattle er kendt for sit meget våde klima (så er det nu heller ikke vådere) og for at være udspring for både grungemusik og kaffekæden Starbucks. Ligesom Portland er det en progressiv og ret hyggelig by med markeder og hyggelige hjørner. Og masser af kaffebarer – og mikrobryggerier.

Du skal ikke langt uden for byen for at se hvaler der leger i Puget strædet og en tur eller tre i Pike Place markedet er et must.