Hvert år drager familien Ankerstjerne til Italien på sommerferie. Vi bor altid på et enkelt og godt sted vi kender i Umbrien, ca 200 km nord for Rom – det har vi i hvert fald gjort de sidste 3 år, og påtænker at gentage næste år. Det er simpelthen blevet til en tradition.

Nå men det er da kedeligt altid at tage det samme sted hen hvert år er det ikke, spørger nogle.

Vinbyen Montefalco

Det synes jeg ikke. Jeg synes, det er herligt at dyrke det velkendte og virkelig komme i dybden med et område.

Grundlæggende mener jeg, at man altid skal besøge et sted mindst to gange: første gang for at rekognoscere og anden gang for at nyde.

Så når vi besøger Umbrien, kører vi rundt til nogle af de smukke lokale byer der er så mange af: Montefalco, Assisi, Spoleto og så videre, spiser på restaurant og så slapper vi af på terrassen og i poolen for resten. Altså en passende blanding af kultur og afslapning.

Personligt nyder jeg at smage de lokale vine og prøve kræfter med at lave italiensk mad af de rigtige råvarer, helt fra bunden. Min datter plasker rundt i poolen i timevis og min hustru får læst nogle bøger.

I år fløj vi til Rom og lejede en bil, men jeg foretrækker helt klart klassisk bilferie.

  • For det første fordi det er en mere fri ferieform, der giver plads til afstikkere og til at se noget på vejen.
  • For det andet giver det mulighed for at fylde bilen op med vin og andre hyggelige sager på hjemturen.
  • Og for det tredje: jeg synes hele processen med ind og ud af lufthavne, vente og hente bagage og billeje er vældig stressende. I år var vi undervejs i næsten 12 timer, fra vi forlod vores hus til vi trillende ind foran huset i Italien. Og hjemturen var næsten ligeså slem (11 timer).

I mine øjne er det 2 x 12 spildte timer. I bil ser du noget og kan slappe af på en helt anden måde. På 12 timer kan du fra Hørsholm køre helt til Nürnberg, i ro og mag og med indlagte pauser. Det vil jeg simpelthen hellere.

Min generelle holdning til bilferie kan du læse her

 

Author