Sommeren 2021 er blevet lidt af et dilemma. Skal familien blive i Danmark… eller tør vi satse på at  grænserne åbner og Europa (og resten af verden) ligger for vores fødder?

I Ankerstjerne Rejser ved vi det heller ikke. Men vi satser stærkt på at det bliver muligt at komme ud og få luftet kufferterne.

Et alternativ til at kravle ombord i en flyvemaskine, sidde som sild i en tønde i  timevis og stresse løs over alt muligt er: bilferien. I din egen bil sidder du kun sammen med din egen familie, du bestemmer selv hvornår du vil holde pause og maden… den er meget bedre. 

Selvfølgelig kan en køreur ned gennem Europa være en halvhård omgang, så hvorfor ikke gøre rejsen ud af turen? Se noget undervejs! Tag en afstikker! Hold pause! Nyd turen!

Vue over Bamberg

Dag 1: Bamberg

Denne tur starter når I rammer Tyskland, dvs efter at færgen er gået i havn i Rostock eller Puttgarden – eller I selv har krydset grænsen. Under alle omstændigheder er første stop den smukke og hyggelige by Bamberg, ca 600 km syd for Rostock.

Bamberg er en af Tysklands allersmukkeste byer og er kendt for øl og teater! Byen undgik bombardementer under 2. verdenskrig og ligger på UNESCOs verdensarvliste. Bamberg har blot 70.000 indbyggere og det gør den hyggelig og nemt overskuelig. 

I overnatter to nætter på et godt hotel i centrum – fx hyggelige Hotel Nepomuk – og derfra går i rundt i de samme gader som fx forfatteren til Nøddeknækkeren, ETA Hoffmann vandrede rundt i for mere end 200 år siden, da han var chef for det lokale teater.

Når du har set de smukke huse i byen og nydt udsigten fra de hyggelige broer er det tid til en god lokal øl. Er du frisk prøver du en røgøl. Men ingen ser skævt til dig hvis du springer røgen over og ‘nøjes’ med en af de andre lokale øl.

Langenlois ligger smukt mellem vinmarkerne

Dag 3: Langenlois

Fra Bamberg går turen til Langenlois i Kremstal, Østrig. Kremstal er et af Østrigs fremmeste vinområder og Langenlois er hovedby for vinproduktionen. Der er ca 550 km fra Bamberg til Langenlois og undervejs er det oplagt at spise frokost i flotte Regensburg (der konkurrerer med Bamberg om at være Tysklands smukkeste by).

Langenlois er en hyggelig mindre by med en række dejlige restauranter og etablissementer – og så er den et godt udgangspunkt for besøg i fx nabobyen Krems, Durnstein eller hovedbyen St Pölten. Beliggenheden er rigtigt smuk, mellem bakker og vinmarker..

I skal bo på Loisium, et virkelig dejligt hotel med pool og en god restaurant. Jeg foreslår to overnatninger

people walking on street near houses
Udsigt til Salzburgs borg

Dag 5: Salzburg

På femtedagen går turen til Salzburg, ca 300 kms kørsel væk. Salzburg er Østrig smukkeste by og et af de dejligste steder i Europa. Simpelthen. Har du ikke set Sound of Music er det på tide – og har du ikke smagt en Sacher Torte kan jeg fortælle at den er overraskende tør.

Salzburg emmer af historie – og af rigdom. Byen lever stadig højt på de mange penge der er blevet tjent i forbindelse med saltudvinding (heraf navnet) dybt inde i bjergene. Og det kaqn se s på de imponerende og smukke bygninger overalt i byen.

Jeg foreslår, at I bor i en hyggelig lejlighed med pool tæt på den gamle bydel – og derfra spadserer ind til byen bare 500 meter væk.

snow wood sea landscape
Königssee er et af de smukkeste steder i Tyskland. Really.

Dag 8: Berchtesgaden

Fra Salzburg kører i den korte tur til Berchtesgaden – blot 40 km. Berchtesgaden er en lille tyske enklave, gemt bag bjerge i lomme nede i Østrig. Det er et meget særligt sted. På vej dertil foreslår jeg en tur i Eisriesenwelt, Europas største ishuler på den østrigske side af grænsen.

I Berchtesgaden nyder I den fabelagtige natur, besøger Hitlers sommerhus, Ørneborgen, tager toget ned i saltminerne og tager en sejltur på Königssee.

Sagt på en anden måde: I skal have 4 overnatninger der, fx på et af de skønne alpehoteller på egnen.

Byen Berchtesgaden er faktisk ligeså storslået som Salzburg, bare meget mindre. Og ligesom Salzburg bygger dens rigdom på saltudvinding. Det betyder

Henkerhausbroen i Nürnberg

Dag 12: Nurnberg

Nu er det på tide at vende næsen mod nord. Og efter ca 350 km kørsel kommer du til Nurnberg som med mere end en ½ mio indbyggere er den største by på denne rundrejse i Tyskland og Østrig. Nürnberg er især kendt for sin rolle under og efter Anden Verdenskrig. 

Sporene er der stadig.

Men udover den triste fortid er Nürnberg en sprællevende og ret ung by, fuld af cyklister og hyggelige små pladser. Og som noget særligt er hele den indre by omkranset af en bymur. 

Jeg foreslår at I bor på Hotel Five, på Obstmarkt i kanten af Altmarkt.

Dag 14: så er det hjem!

God tur!

Kontakt Ankerstjerne Rejser via nedenstående formular eller ring 2083 8984, hvis du vil høre mere om rejser til USA. Vi kommer gerne med et uforpligtende tilbud, der passer dig.