Nyt samarbejde mellem bjergatleten Rasmus Kragh og rejsebureauet Ankerstjerne Rejser sætter unikke rejser og træningsforløb målrettet bjergbestigning på programmet.

Det kan godt være at 5620 meter ikke lyder af så meget – men så skal du prøve at bestige dem.

Ved du hvad det kræver at bestige verdens højeste bjerge? Tror du, det er noget for dig? Men hvordan kommer man egentlig i gang, hvordan træner man sig op og hvad for noget udstyr skal man have? Det er faktisk ikke helt enkelt at springe ud som bjergbestiger.

-Det kræver mere end bare viljestyrke og fysik at bestige et bjerg på 5-6000 meters højde. Man skal være fysisk klar, man skal være forberedt på de konditioner, der møder en undervejs, men man skal først og fremmest have sig selv med, fortæller Rasmus Kragh om strabadserne der også byder på kulde, lavt iltindhold og højdesyge.

-Det handler ikke bare om at komme op over toppen på det alleryderste, men om at have det overskud der gør, at man kan nyde bedriften, mens man er deroppe. Man skal være i stand til at træffe velovervejede beslutninger og man skal kunne drive sig selv fremad,  også når det bliver rigtig hårdt o fortæller Rasmus Kragh.

For at give ekstra meget kvalitet til rejsedeltagerne, har vi lavet et samarbejde med det nye træningskoncept Performance Lab Copenhagen, som vil stå for fysisk testning og udarbejdelse af træningsprogrammer i tæt samarbejde med Rasmus Kragh.

Bjergbestigning handler om at finde sine grænser – og om at få nogle fantastiske oplevelser.

Unikke rejser

Rasmus Kragh og Ankerstjerne Rejser lancerer nu deres første fælles projekt en pakke bestående af et træningsforløb, en 3 uger lang rundtur i Himalaya og en 2 ugers tur til toppen af Europas Højeste bjerg, Mount Elbrus, der ligger i Kaukasus-bjergene i det sydlige Rusland.

-Det helt unikke ved denne første pakke er at deltagerne bliver en del af mit eget forsøg på at bestige Mount Everest i april måned, og vi følges ad helt op i 5350 meters højde til Mount Everest Base camp, hvor vi kommer helt ind til teltene, siger Rasmus Kragh og fortsætter:

-Og så er det altså også en pakke, hvor der er fokus på, at det praktiske fungerer: dvs. fuld forplejning undervejs og helikoptertransport der hvor det giver mening, slutter han.

Læs mere om denne rejse her

Hos Ankerstjerne Rejser glæder Christian Ankerstjerne sig over samarbejdet:

-Ankerstjerne Rejser er ikke et almindeligt rejsebureau og vi arrangerer ikke almindelige standardrejser. Med Rasmus Kragh som partner, får vi et produkt på hylderne som man ikke kan få andre steder. Og det er lige efter mit hoved.

Rasmus Kragh

Om Rasmus Kragh

29 år. Startede med klatring og bjergbestigning som 23-årig. Som 26-årig blev Rasmus yngste Skandinav til at bestige 7.000’eren Khan Tengri i Kirgisistan og som 27-årig verdens 6. Og 8. højeste bjerge, 8000’erne Cho Oyu og Manaslu. Begge bedrifter var alene, uden sherpa-support og uden kunstig ilt. I både 2017 og 2018 forsøgte Rasmus at bestige Mount Everest uden kunstig ilt fra nordsiden, men måtte opgive få hundrede højdemeter fra toppen.

I den seneste årrække har Rasmus jævnligt ledet bestigningsture rundt omkring i verden, og på sine ture har han generelt haft en utrolig høj succesrate med at nå toppen.

Rasmus Kragh har således har stor erfaring med klatring i verdens højeste bjerge og som guide i det mest uvejsomme terræn, og han er klar til at at lære fra sig. Du kan læse mere om Rasmus her: http://www.rasmuskragh.com/ og på fb.com/rasmuskragh.dk

Om Ankerstjerne Rejser

Ankerstjerne Rejser er et con amore-projekt stiftet af Christian Ankerstjerne i begyndelsen af 2018. Formålet er ikke at sælge flest mulige rejser, men om at sælge højkvalitetsrejser til en god pris. Ankerstjerne Rejser er registreret i Rejsegarantifonden.

Author