Aften i Hoi An

Vietnam er et relativt nyt navn på rejsefronten. Og det er godt, for du kan stadig nå at se det smukke land inden det bliver helt oversvømmet af resorts, souvenirbutikker og turister.

Vietnam er et perfekt rejsemål til familier der gerne vil opleve det eksotiske lidt værk fra resortets trygge svømmepøl – men som også gerne vil slappe af i godt vejr og spise god mad uden at frygte for maveinfluenza.

Ankerstjerne Rejser har sammensat nedenstående rundrejse i Vietnam i sommerferien 2019. Men husk: det er bare et forslag – Ankerstjerne Rejser skræddersyr gerne – og der er altid mulighed for at opgradere eller nedgradere hotellerne. Morgenmad og enkelte andre måltider inkluderet.

Lokaltransport er ikke inkluderet (udover til/fra cruiset), men kan tilkøbes.

Samlet pris pr. person v/ 2 personer (voksne): kr. 14.390,-

Prisen er trukket 3. marts 2019 og gælder så længe der er billetter.

Morgenmad og enkelte andre måltider inkluderet. Lokaltransport er ikke inkluderet (udover til/fra cruiset), men kan tilkøbes. Ankerstjerne Rejser anbefaler dog, at man selv står for dette, men hjælper gerne.

Ring til Christian Ankerstjern på 2083 8984 eller send en mail til chrankerstjerne@gmail.com hvis du har spørgsmål.

—–

Rejsebeskrivelse

Afgang 3. juli fra København – ankomst Hanoi 6. Juli

Udgangspunktet er en flyrejsen med flyskift i Dubai, men vi finder det optimale mix mellem pris og rejsetid ved bookning.

Hanois gamle kvarter

4-7. Juli: Hanoi

Du bor på et førsteklasses hotel i det pulserende gamle kvarter nord for Tempelsøen. Det er en kæmpe oplevelse bare at gå rundt i kvarteret og snuse til stemningen – men derudover er der seværdigheder og shopping nok i Hanoi til at underholde jer i dagevis. Men bemærk: stort set alt der sælges hos gadesælgerne er kopivarer.

Trænger I til et pusterum, er der spa på hotellet – og mulighed for en te- eller kaffepause, fx på terrassen foran det fornemme Hotel Metropole i det franske kvarter ca 15 minutters gang fra jeres hotel

Hotel: La Siesta Hotel+Spa

 

Treasure Junk

7-9. juli: Halong Bay Cruise

I tager fra hotellet tidligt om morgenen og kører i bus til ha Long Bay, hvor I går ombord på den hyggelige båd Treasure Junk. Treasure Junk er et flot, gammelt træskib og besætningen står klar til at servicere jer på hele turen.

I løbet af cruiset er der mulighed for at sejle i kajak, øve sig i vietnamesisk kogekunst og opleve den fantastiske natur i bugten. I kan også bare slappe af på dækket med en drink. Alle måltider er inkluderet i prisen (undtagen drikkevarer).

 

En 2-dages tur på Treasure Junk forløber typisk således:

Kajaktur i Halong bugten

Dag 1: Ombordstigning lige før frokost. Skøn frokost. Herefter mulighed for at sejle i kajak. Om aftenenen middag. Herefter fritid – og mulighed for at fange blæksprutter og nyde en drink i baren.

Dag 2: Næste dag starter med morgenmad og der er så mulighed for at tage på en ½-dagstur til en af de mange små øer og tage endnu en kajaktur. Dagen slutter med fælles middag og hygge i fællesområderne.

Dag 3: Efter en let morgenmad besøger I en flydende fisker. Herefter stor lækker brunch mens Treasure Junk sejler mod Halong City, hvor I går i land lidt før frokost og køre tilbage til Hanoi.

Gustave Eiffels bro mellem den gamle og den franske bydel i Hue

9-13. juli: Hue

Efter cruiset køres I til lufthavnen, hvorfra I flyver direkte til Hue – Vietnams gamle hovedstad og kulturelt centrum  for landet. Besøg den forbudte by og kejserpaladset og nyd en kold Huda ved poolen, en øl brygget i et samarbejde mellem HUe og DAnmark.

Hue er en storby – og selvom den ikke når Hanoi til sokkeholderne hvad angår kaos og travlhed, så er der liv for enhver smag, både hvad angår barer, spisesteder og seværdigheder.

Broen over parfumefloden ml. den franske og den gamle bydel er fx konstrueret af Gustave Eiffel. Du kan også kigge forbi det smukke Hotel Morin, hvor Charles Chaplin boede på sin bryllupsrejse i 1936. Man skal heller ikke lede længe efter efterladenskaber fra krigen – fx er der skudhuller i mange mure og nær kejserpaladset er der en spændende udstilling af amerikansk krigsmateriel.

I bor på fabelagtige Pilgrimage Village lige uden for Hue. Vil du ind til byen er der shuttleservice – og hotellet arrangerer også længere udflugter, fx til den demilitariserede zone nord for Hue.

 

Sejltur på floden i Hoi An

13-18. juli: Hoi An

I tager en bil fra Hue til Hoi An hvor I indkvarteres på skønne Hoi An Silk Marina Resort & Spa nær den hyggelige gamle bydel.

I Hoi An nyder I den fantastiske stemning og de smukke gule huse. En sejltur på floden er et must – og ligeledes er et par af restauranterne. Hoi An var engang en af asiens vigtigste handelsbyer, men da floden sandede til flyttede handlen væk. Det betyder, at byen er fantastisk velbevaret og muligvis det smukkeste sted i Vietnam overhovedet,

I bor heldigvis i gåafstand, så der er ingen grund til ikke at får det hele med. Hotellet hjælper jer naturligvis gerne med ture ud i områet.

18. Juli: Afgang fra Da Nang

Da Nang ligger blot en halvtimes kørsel fra Hoi An, så det er nemt at komme til lufthavnen.

19. juli: Ankomst København

 

Om Vietnam

Hvornår skal jeg rejse: Optimalt besøger du det centrale Vietnam i februar-august. Men Vietnam er værd at besøge året rundt – men vær opmærksom på regntiden

Det kan faktisk blive ganske koldt i den nordlige del af Vietnam i december-januar. Vi oplevede temperaturer helt ned til 15 grader i Hanoi. Forvent også mange dage med regn i oktober-december, især i den nordlige ende. I januar stilner regner af.

Når du kommer ned til midten af landet bliver det mærkbart varmere og mere solrigt – her er 30 grader i januar ikke et særsyn.

Vietnam før og nu: Som nævnt er landet kommunistisk – og der er nok ikke mange der ikke husker Vietnamkrigen. I Vietnam kalder man Vietnamkrigen for ‘Den amerikanske krig’, og det er faktisk interessant at vende den om på den måde. Når det er sagt, så kan det godt være at kommunisterne vandt krigen, men efterkrigen er i gang med at blive vundet af hotelkæder, elektronikproducenter og bilmærker. Yes, kapitalismen er også kommet til Vietnam.

Den spirende kapitalisme til trods, så er Vietnam et af mere kaotiske lande jeg har være i. Ikke mindst trafikalt. Tusindvis af knallerter fylder gaderne i de store byer og det er nærmest med livet som indsats at man krydser vejen. Eller, sådan føles det. For der der faktisk et system. Og hvis du ser dig godt for inden du begynder at gå over og bevæger dig roligt og målbevidst over vejen – uden at stoppe! – finder trafikken på en eller anden måde en vej uden om dig.

Maden: Man spiser godt i Vietman. Maden kan være stærkt, men er ikke så overvældende stærkt som man kan opleve det andre steder.

Den franske indflydelse fra kolonitiden mærkes stadig, ikke mindst på kagebordet, og man kan i øvrigt få spaghetti bolognese de fleste steder.

Men altså: det vietnamesiske køkken er værd at opleve. Restauranterne i LeLe-kæden i København serverer vietnamesisk mad, så du kan prøve det af hjemmefra.

 

Kontakt Ankerstjerne Rejser via nedenstående formular eller ring 2083 8984, hvis du vil høre mere om rejser til Vietnam. Vi kommer gerne med et uforpligtende tilbud, der passer dig.