Smukke Halong Bay

Vietnam er et relativt nyt navn på rejsefronten. Og det er godt, for du kan stadig nå at se det smukke land inden det bliver helt oversvømmet af resorts, souvenirbutikker og turister.

Vietnam er et perfekt rejsemål til familier der gerne vil opleve det eksotiske lidt værk fra resortets trygge svømmepøl – men som også gerne vil slappe af i godt vejr og spise god mad uden at frygte for maveinfluenza.

Om Vietnam

Hvornår skal jeg rejse: Optimalt besøger du det centrale Vietnam i februar-august. Men Vietnam er værd at besøge året rundt – men vær opmærksom på regntiden

Det kan faktisk blive ganske koldt i den nordlige del af Vietnam i december-januar. Vi oplevede temperaturer helt ned til 15 grader i Hanoi. Forvent også mange dage med regn i oktober-december, især i den nordlige ende. I januar stilner regner af.

Når du kommer ned til midten af landet bliver det mærkbart varmere og mere solrigt – her er 30 grader i januar ikke et særsyn.

Vietnam før og nu: Som nævnt er landet kommunistisk – og der er nok ikke mange der ikke husker Vietnamkrigen. I Vietnam kalder man Vietnamkrigen for ‘Den amerikanske krig’, og det er faktisk interessant at vende den om på den måde. Når det er sagt, så kan det godt være at kommunisterne vandt krigen, men efterkrigen er i gang med at blive vundet af hotelkæder, elektronikproducenter og bilmærker. Yes, kapitalismen er også kommet til Vietnam.

Den spirende kapitalisme til trods, så er Vietnam et af mere kaotiske lande jeg har være i. Ikke mindst trafikalt. Tusindvis af knallerter fylder gaderne i de store byer og det er nærmest med livet som indsats at man krydser vejen. Eller, sådan føles det. For der der faktisk et system. Og hvis du ser dig godt for inden du begynder at gå over og bevæger dig roligt og målbevidst over vejen – uden at stoppe! – finder trafikken på en eller anden måde en vej uden om dig.

Maden: Man spiser godt i Vietman. Maden kan være stærkt, men er ikke så overvældende stærkt som man kan opleve det andre steder.

Den franske indflydelse fra kolonitiden mærkes stadig, ikke mindst på kagebordet, og man kan i øvrigt få spaghetti bolognese de fleste steder.

Men altså: det vietnamesiske køkken er værd at opleve. Restauranterne i LeLe-kæden i København serverer vietnamesisk mad, så du kan prøve det af hjemmefra.