New York er så stor at det overhovedet ikke er ligemeget, hvor du bor mens du er der. Derfor skal du inden du booker dit hotel gøre dig klart, hvad du gerne vil se og hvilken type rejsende du er.

Er det første gang du er i New York skal du bo på Manhattan. Williamsburg og Brooklyn er smarte og hippe, men det meste af det du er i New York for at opleve ligger på Manhattan.

Hoteller i New York er dyre. Og hvis de ikke er dyre er de dårlige. Men de kan desværre også være både dyre og dårlige. Lad dig ikke snyde af flotte receptionsområder, men læs grundigt på nettet og lad fx Ankerstjerne Rejser hjælpe dig.

Upper West Side
Upper West Side ligge på den vestlige side af Central Park og strækker sig rundt regnet fra 60th street til 100th street. Kvarteret er præget af pæne beboelsesejendomme og ret mange hoteller. Udover Central Park er den største turistattraktion det helt enestående naturhistoriske museum.

Upper West Side er hverken smart eller fancy, men det er et godt og sikkert område som er velegnet til familier. På minussiden skal det nævnes at der er et godt stykke vej til byens øvrige attraktioner.

Godt hotel: Art House NYC

Upper East Side
Kvarteret på den østlige side af Central Park er langt mere fornemt end det vestlige modstykke. Hotellerne er generelt set meget dyre og der er lige så langt til de øvrige attraktioner som på vestsiden af parken.

På plussiden er der en lang række fantastiske museer, herunder ikke mindst Guggenheim, så hvis du elsker moderne kunst og er ved muffen, er det et godt område.

Greenwich og SoHo
Nu er du nede i sydenden af Manhattan og det betyder, at du er tæt på det sjove New York. Området er i virkeligheden sammensat af tre-fire mindre områder: Greenwich Village, SoHo, TriBeCa og Little Italiy/Chinatown og det er her de nye restauranter, smarte hoteller og sjove oplevelser primært gemmer sig.

Tidligere var området et hippieområde fyldt med kunstnertyper, men nu er det som så mange andre trendy steder omdannet til lidt af en rigmandslegeplads, på samme måde som det fx er sket på Vesterbro de seneste år.

Beliggenhedsmæssigt kan du gå til det meste og vil du nordpå, fx til Central Park er der ikke langt med undergrundsbanen. På minussiden tæller hotelpriserne som er røget i vejret i en by der i forvejen er kendt for dyre hoteller.

Godt Hotel: Noble Den

Chelsea
Lige nord for Greenwich finder du Chelsea der er et tidligere industriområde som er blevet smart. Området har en tæt på ideel placering tæt på det meste og alligevel lidt tilbagetrukket.

En stor attraktion er højbanen, den tidligere toglinje indover byen der nu er omdannet til en hyggelig vandrerute. Ligeledes er den tidligere kødby et spændende sted med mange restauranter.

Godt hotel: Chelsea Pines Inn

Midtown
Midtown udgøres af teaterdistriktet omkring Times Square og så området omkring 5th avenue og Grand Central-stationen.

Times Square var tidligere et meget usikkert område med både lommetyve, ludere og det der er meget værre. Nu er et det et ret standard bycentrum med masser af neonskilte. Det er også her du finder de store kædebutikker og attraktioner som fx Empire State Building.

Det er i Midtown der er flest hoteller – men også der der er størst afstand mellem hotelpriser og kvalitet. Så vær meget opmærksom og gå efter standardiserede kædehoteller – og sørg for at komme lidt på afstand af den værste vrimmel.

Godt hotel: Best Western Premier Herald Square