Florida er familiernes paradis. Vejret er som regel skønt og oplevelserne står i kø. men hvornår skal I afsted og hvad skal I se? Det giver Ankerstjerne Rejser ideer til i det følgende.

Hvornår skal jeg besøge Florida?
Det bedste tidspunkt at besøge Florida er i perioden december – maj. Efteråret og sommeren rammes nu og da af orkaner og ekstremt høj luftfugtighed, men til gengæld er det væsentligt billigere end højsæsonen.

I begyndelsen af marts invaderes badestederne af collegestuderende på Spring Break, mens april og maj er vejrmæssigt de mest optimale måneder. Påskeferie i Florida er svær at slå, men vinterferien er også god.

Bemærk også, at der faktisk er ret stor temperatur- og klimaforskel fra Orlando til Miami, især i vintermånederne. Vejret kan være fint i Orlando i januar, men der er kølige dage, så måske får du ikke den store glæde af en udendørs pool. I Miami kan du i reglen bade året rundt.

castle in amusement park on sunny day
Photo by Leah Kelley on Pexels.com

Hvad skal jeg opleve i Florida?
De fleste der tager til Florida besøger de store forlystelsesparker i Orlando og så oplever de strand- og bystemningen i Miami Beach. Det er der gode grunde til, for det er helt sikkert højdepunkter.

Derudover er det populært at køre (den ret lange vej) ud til Key West og desuden besøge Everglades-sumpene vest for Miami.

Væsentligt færre har blik for den Floridas vestlige kyst, Golfkysten, og det er lidt ærgerligt for klimaet på den side er mildt (blandt andet pga det varmere vand) og kystlinjen er smuk med brede hvide sandstrande og hyggelige byer med mange seværdigheder.

Den største attraktion på Golfkysten er dog nok manaterne, en slags søkøer, der især bor i Crystal River nord for Tampa. Men derudover er byen St. Petersburg, der med et fornemt Salvador Dali museum tiltrækker mange gæster, et besøg værd. Det samme gælder Tampa og byens imponerende akavarium og zoologiske have, mens Fort Myers længere mod syd er et godt udgangspunkt for at opleve tropiske øer som Sanibel og Captiva.

Rejseforslag
Nedenstående rejseforslag er lavet med udgangspunkt i en familie på 4 personer, 2 voksne og to børn under 11 år. Rejsen giver en god rundtur i Florida med fokus på de største attraktioner. Jeg vil ikke anbefale, at man pakker programmet for stramt.

Dag 1: afgang fra København og ankomst til Orlando. Afhentning af lejebil i lufthavnen og indkvartering på hotel i nærheden af Disney-parkerne.

Dag 2 og 3: Oplev Disney World eller/og Universal Studios. I kan nå en park om dagen, så vælg klogt. Parkerne er dyre at besøge, men for børn og barnlige sjæle er det en oplevelse for livet.

Dag 4: Kørsel til Miami Beach, ca 400 km. Indkvartering på hotel på South Beach.

Dag 5 og 6: Oplev Miami Beach. I skal naturligvis på stranden og en tur forbi art Deco-distriktet på ikoniske Ocean Drive i South Beach, sydenden af Miami Beach.

Dag 7: Kørsel til Key West, ca 300 km. Indkvartering på hotel i det centrale Key West. Key West er den yderste ø på Florida Keys, en lang række af øer der strækker sig ca 250 sydvest for Miami. Vejen derud er både fantastisk og ret kedelig, men en oplevelse for livet.

Dag 8: Oplev Key West. Key West er afslappet og tropisk, USAs svar på Caribien. I kan se forfatteren Ernest Hemingways hjem og gå rundt i byens gamle gader.

Dag 9: Kørsel til Fort Myers Beach, ca 450 km. Indkvartering på hotel ved stranden.

Dag 10 – 13: Afslapning på stranden eller besøg attraktioner i området. En tur til museerne i Tampa eller St Petersburg – eller manaterne i Crystal River. Har I ikke fået nok forlystelser er Busch Gardens i Tampa bestemt et besøg værd.

Dag 14: Kørsel til lufthavnen i Orlando, ca 300 km

Dag 15: Ankomst i Danmark

Kontakt omgående Ankerstjerne Rejser på telefon 2083 8984 eller via nedenstående formular: