Denver – The Mile High City – er ved skæbnens gunst den amerikanske by Ankerstjerne Rejser har tilbragt mest tid i. På papiret er det måske ikke det mest oplagte feriemål for en dansker, men når man overvejer de muligheder Denver og området giver, er det i den grad en tur værd.

Rocky Mountains bag Denvers skyline

For det første er Denver en ganske smuk historisk storby, grundlagt midt på prærien tilbage i 1858. Det betyder en (efter amerikanske forhold) relativt gammel velbevaret bykerne, men også store flotte højhuse (Husker du tv-serien Dollars?), hvoraf mange blev bygget efter olieboomet i 60’erne.

En af Denvers gamle bygninger

I modsætning til de fleste andre amerikanske storbyer, har man bevaret bykernen som et shopping- og gå-ibyen-område, og det giver både liv og miljø, også om aftenen. Læg hertil et levende musik- og kulturliv, masser af unge mennesker på byens universitet og så de mange mikrobryggerier.

Denver i dag er USAs 19. største by og en af landets hurtigst voksende byer – ikke mindst økonomisk. Nåja, og så er Denver i øvrigt den by i USA med flest solskinstimer.

Men: alle Denvers fordele til trods, så er det altså beliggenheden lige i randen af Rocky Mountains der for alvor sælger billetterne. Bare en halv times kørsel fra midten af Denver tårner bjergkæden sig op, og det betyder storslået natur og skiterræn store dele af året. Et besøg i Denver er ikke komplet uden en tur til Rocky Mountains.

Tag til Denver med Ankerstjerne Rejser

Rocky Mountains

Ankerstjerne Rejser tilbyder en rundrejse i Colorado midt i den smukke efterårssæson. Den første sne har lagt sig, men i Denver kan der sagtens være over 20 grader og solskin.

Rejsen og prisen indeholder 8 overnatninger, billeje (Midsize) og fly tur/retur med en enkelt mellemlanding. På turen besøger du Denver og en håndfuld mindre byer i bjergene, så du både oplever storbylivet i Denver og Rocky Mountains helt fantastiske natur.

Pris: 13.000,- pr. person ved to personer i dobbeltværelse.

Prisen gælder ved rejse 15-23. oktober, men kontakt os og så finder vi en god pris på de datoer, der passer dig. Ovenstående pris er desuden afhængig af tilgængelighed.

Program:

Historiske Lawrence Street rundt om hjørnet fra Hotel Teatro

Dag 1: afg. fra København. Ankomst til Denver ud på eftermiddagen.

Afhentning af bil hos Hertz i lufthavnen og kort køretur ind til byen (30 km).

Indkvartering på Hotel Teatro (4 stjerner) lige midt i Denvers hyggelige historiske distrikt.

Dag 2: Sightseeing og shopping i Denver.

Husk at tjekke om et af Denvers mange professionelle sportshold spiller i byen mens i er der!

Dag 3: Mere sightseeing og shopping i Denver.

Besøg for eksempel et af byens mange hyggelige bryggerier!

Læs mere om Denver og få gode ideer i Politikens artikel fra søndag den 5. august 2018

Dag 4: Kørsel til Montrose. Indkvartering på Holiday Inn (430 km).

Black Canyon of The Gunnisons

Turen til hyggelige Montrose er turens længste og tager ca. 5 timer, så kom afsted i god tid. Når I nærmer jeg Montrose, lægger I vejen forbi Black Canyon, der byder på fantastiske scenerier.

Montrose er en lille by med en hyggelig hovedgade. Spis fx aftensmad på Colorado Boy, et fremragende lokalt bryggeri med pizzarestaurant

Dag 4: Kørsel til Telluride (100 km). Indkvartering på Victorian Inn

Downtown Telluride

Kør direkte til hyggelige og helt fabelagtigt beliggende Telluride uden ophold. I Telluride tager i den gratis lift op i bjerget og nyder det fantastiske sceneri.

Aftenen nydes på den hyggelige hovedgade, der vrimler med gode spisesteder.

Dag 5: Kørsel til Gunnison, indkvartering på Holiday Inn  (200 km)

Museum of the Mountain West

Når I krydser Montrose møder i det anbefalelsesværdige ‘præriemuseum’ Museum of the Mountain West, der er et friluftsmuseum, med en komplet genopbygget lille by.

Inden i rammer Gunnison krydser i Curecanti, der er et fredet vådområde med masser af vandrestier og udsigtspunkter.

Aftensmaden spiser I fx på the Black Stock Bistro eller i High Alpine Brewery midt i Gunnison.

Dag 6: Kørsel til Crested Butte, Indkvartering på The Nordic Inn (50km)

Start dagen med et besøg på det spændende pioneer museum lige uden for byskiltet i Gunnison. Kørsel til Gunnison, (100 km)

Hovedgaden i Crested Butte

Efterfølgende kører I op til Crested Butte, der et hot spot for udendørsliv. Trekking, klatring og mountainbiking om sommeren – og skiløb om vinteren. Byen emmer af liv året, og uanset om du er aktiv

Dag 7: Kørsel til Boulder, Indkvartering på Bradley Boulder Inn (410 km)

Downtown Boulder

Boulder er en lille hyggelig universitetsby lidt nord for Denver, med en endog rigtig hyggelig hovedgade.

I bor på byens allerbedste hotel og har god mulighed få en rigtig hyggelig aften på en af byens mange gode restauranter.

Buffalo Bills grav

På vej til Boulder kommer i bl.a.  forbi Buffalo Bills grav, hvorfra der er en fantastisk udsigt udover Denver. Det er også et oplagt sted at spise frokost.

Dag 8: Denver International Airport (70 km)

Jeres fly letter ud på eftermiddagen, så I behøver ikke stå tidligt op.

Dag 9: Flyet lander i København om formiddagen

Skriv til Ankerstjerne Rejser via nedenstående formular og  få meget mere at vide om en tur til Denver og Rocky Mountains. Eller ring til Christian på 2083 8984, så tager vi snakken.