Er tegnebogen slatten, men rejselysten stor? Trænger du og din familie til at opleve noget nyt? Så foreslår Ankerstjerne Rejser en sommerferiebiltur til Tyskland. Jep – det lyder altmodisch, men det bliver det altså ikke dårligere af.

Pak bilen og begiv jer ud på en nem, billig og skøn sommerferie hos vores naboer i syd. Se smukke slotte og spis god mad. Oplev historiske byer og slap af på hyggelige restauranter.

Ankerstjerne Rejser kan lave en rundtur i Tyskland billigere end du tror. Det eneste du skal stille med er din familie, dit gode humør og en velpakket bil.

Rejseforslag:

(9 nætter – ca. 10.000 kroner for 2 voksne og 2 børn inkl. færge. NB: samlet pris på baggrund af priser den 3. marts 2018. få et konkret tilbud der passer dig og din pengepung)

Du starter derhjemme og kører til Rødby, hvorfra du sejler over til Puttgarden. En sejltur på kun 45 km.

Lüneburg (©Hans-Peter Merten)

Dit første stop er Lüneburg:  Den over 1.000 år gamle by kun 200 km fra Puttgarden er en af Nordtysklands smukkeste byer. Lüneburg kom uberørt igennem 2. verdenskrig, så byen har bevaret det meget smukke middelalderlige bybillede. Men samtidig er Lüneburg også en universitetsby, og studerende i tusindtal skaber atmosfære og livsglæde. Lüneburg siges endda at have Tysklands største koncentration af værtshuse. Bo fx et par nætter i en lejlighed i Altstadt.

Bloksbjerg (©Nationalpark Harz (Christian Wiesel))

Fra Lüneburg kører du til Harzen. En tur på ca. 200 km. Der er mange overnatningsmuligheder i det skøænne grønne område, men du kan fx vælge at bo tre-fire nætter i et lejlighedshotel med pool. Og så køre hen og besøge nogle af de smukke byer i området – fx. Goslar eller Quedlinburg. 

Hvis man ikke er bange for hekse, traver man gennem de sagnomspundne skove og de hemmelighedsfulde højmoser på afmærkede vandrestier som Goetheweg og Harzer-Hexen-Stieg. Man betages også af udsigten til bjergtoppen Brocken (Bloksbjerg) i Sachsen-Anhalt, hvis 1.132 meter høje spids ofte skjules i tågen, hvilket har givet anledning til de mange myter og sagn om hekse.

Man kan trave op til toppen. Langt hyggeligere er det dog at tage toget, Harzer Schmalspurbahn, helt op til endestationen Brocken, Tysklands højest beliggende jernbanestation.

Rottefængeren i aktion (©Hameln Marketing und Tourismus GmbH)

På dag 5-6 stykker pakker i bilen og kører de små 150 km til Hameln – kendt fra historien om rottefængeren fra Hameln. Hameln har en smuk by med pragtfulde bindingsværks- og sandstenshuse, hvoraf mange er fra renæssancen. I den gamle bys centrum er Osterstraße og hestemarkedet, Pferdemarkt. Derimellem snor de smalle stræder sig fulde af stille charme og indbyder med caféer, charmerende restauranter, hyggelige ølhaver og små butikker. Hver søndag klokken 12 fra medio maj til medio september opføres rottefænger-friluftsspillet i byens gader: Ca. 80 medvirkende i historiske kostumer opfører børnenes udvandring fra Hameln. I bor i et godt lejlighedshotel med god morgenmad.

Det sidste stop inden turen går hjemad tager I i Lübeck, ca 250 km fra Hameln Muligvis Tyskland smukkeste by. I bro naturligvis i den gamle bydel, som er omgivet af vand, og som i blev 1987 fredet som UNESCO-verdensarv. Med rette: Bygningsværkerne fra gotikken, renæssancen, barokken og klassicismen, stræderne og gaderne, kirker og klostre, borgerhuse og befæstningsanlæg udgør tilsammen et helt unikt bybillede. 2 nætter i en dejlig lejlighed midt i det hele.

På dag 10 kører i hjemad – der er omtrent 100 km op til Puttgarden fra Lübeck.

Kontakt Ankerstjerne Rejser via nedenstående formular, hvis du vil høre mere om rejser i Tyskland.