Rundrejse i Franken – det ægte Tyskland

Skal en rundrejse altid foregå i USA? Nej vel – og derfor har Ankerstjerne Rejser kigget på mulighederne for en skøn rundtur i det sydtyske, der både byder på storby og skøn natur. Og tager du bilen, er du samtidig god ved miljøet!

Nedenståemde rejse har en samlet pris for 2 personer: 5.995,-.

Prisen er ekskl færgeoverfart, men inkluderer hotel (delt dobbeltværelse) inkl. morgenmad, undtagen i Würzburg, hvor morgenmaden ikke er inkluderet. Ønsker du at bestille rejsen med færgeoverfart betales listepris (afhængig af dato).

Prisen gælder så længe lager haves.

Dag 1: Rejsedag

Du skal bruge den første dag på transport. Kom tidligt afsted og ram fx Rødby Færgehavn allerede kl 8 om morgenen, så du slipper for myldretidstrafikken omkring København.

Morgenmaden spiser du på båden. Sejlturen tager bare 45 minutter, så når du lander i Puttgarden er du mæt og klokken ved at være 9. Det betyder, at du slipper for den værste trafik omkring Hamborg, og kan køre uden stop indtil klokken 12.

Udsigt over Würzburg

Efter frokost kører du de sidste ca 300 km til Würzburg – hovedbyen i Franken i det nordlige Bayern. Würzburg er en skøn mellemstor tysk by med ca 150.000 indbyggere og en lang række seværdigheder.

I indlogerer jer på Hotel Würzburger Hof, som er byens bedste hotel. Hotellet ligger midt i byen og giver det perfekte udgangspunkt for at se nærmere på seværdighederne.

Den imponerende facade på Juliusspital

Dag 2: Sightseeing og afslapning i Würzburg

Würzburg er centrum for den lokale vinproduktion, og I skyler jer selv at besøge en af de tre prgatfulde vinkældre i byen, fx Juliusspital lige på den anden side af gaden fra hotellet.

Henkerhausbroen i Nürnberg

Dag 3: Farvel til Würzburg.- goddag til Nürnberg

I dag kører I de ca 100 km til Nürnberg, der nok er en af Tysklands smukkeste storbyer overhovedet. Området omkring centrum er velbevaret med bymur og grønne voldområder, og hertil lægger du en lang række skønne pladser og småparker. Der er heller ikke langt mellem de gode restauranter – både de lokale og de mere internationale.

Kort over området nazisterne brugte til parader.

Når man taler om Nürnberg er man også nødt til at nævne Anden Verdenskrig. Umiddelbart uden for centrum finder du således Reichsparteitagsgelände, Nazistpartiets paradeområde. Området står som et forfaldent mindesmærke og er bestemt værd at besøge.

På vejen til Nürnberg krydser I gennem vinområdet Franken, med en lang række små vinbyer, med ligeså mange så gode restauranter og vingårde, det bestemt er værd at besøge.

I Nürnberg bor I på Hotel Prinzregent lige ved flodkanten. Herfra er der ingen vej til centrum.

Dag 4: Oplev Nürnberg

Dag 5: Farvel til Nürnberg – Goddag til Bamberg

Vue over Bamberg

Fra Nürnberg er der blot 60 km til Bamberg. Bamberg er med blot 70.000 indbyggere den mindste af de tre byer på rejseplanen, men til gengæld den mest velbevarede by overhovedet i Tyskland. Den er fantastisk smuk.

Brauerei Greifenklau

Som Rom er Bamberg bygget på syv høje – og formålet med at bygge byen var da også at skabe en by der var ligeså smuk og grandiøs som Rom. Det var i hvert fald Kejser Heinrich den IIs erklærede mål, da han grundlagde byen.

Hvor Würzburg byder på vinproduktion, byder Bamberg på ølproduktion. I alt er der 9 bryggerier inden for bymuren og de er alle værd at besøge. 

I indlogeres på Hotel Tandem, helt tæt på centrum.

Dag 6: Sightseeing og afslapning i Bamberg

Dag 7: Hjemrejse

Fra Bamberg er der ca 700 km til Puttgarden, og det betyder, at I i ro og mag kan tjekke ud fra hotellet kl 10.

Får du også lyst til at besøge Franken, så hjælper Ankerstjerne Rejser dig naturligvis hjertensgerne på vej! Kontakt os på tlf. 2083 8984 eller via formularen herunder, så finer jeg en pris der passer til dine planer: