Mosel er et af Europas nordligste vinområder – og med afstand det vinområde der har den stolteste fortid – og nok også det med den mest lysende fremtid.

Zeltingen

Nutiden er nu heller ikke helt skæv. Langs den snoede moselflod er der vinmarker på de alle de stejle skråninger. Vel at mærke vinmarker der for langt de flestes vedkommende passes med hånden – for maskiner kan ikke komme op af bjergsiderne.

På de bedste marker dyrkes der riesling og kun riesling. De mest seriøse producenter ikke så meget som skeler der til andre druetyper. For Mosel er rieslingland. Og de vine der kommer ud af af det, er blandt de bedste hvidvine i verden.

Det skal du selvfølgelig ikke tage Ankerstjerne Rejsers ord for. Spørg ude på Noma. Eller tag derned og prøv det selv.

Velkommen til Zeltingen

Det gode ved Mosel er nemlig, at det ligger i køreafstand fra Danmark – og med blot 700 km til Puttgarden er det en overskuelig rejse. Og en helt oplagt måde at fylde huset op med de vine de serverer på de allerbedste restaurationer i Danmark – til en brøkdel af prisen.

Hos Ankerstjerne Rejser foreslår vi, at du tager tre nætter, fx på Zeltinger Hof, et hyggeligt og uprætentiøst vinhotel i den lille vinby Zeltingen og så besøger et par vingårde, men også tager turen ind til Trier, der er Tysklands ældste by, og den tidligere hovedstad i den gælliske del af romerriget.

Om aftenen nyder du halvpensionen på hotellet og smager på at par af de mere end 1000 vine restauranten har i kælderen. Om morgenen er morgenmadsbuffeten og de mange lokalt producerede madvarer i den grad værd at skrive hjem om.

Skatkammeret hos Melsheimer

Det lyder dyrt, tænker du måske. Det er selvfølgelig relativt, men Tyskland er heldigvis stadig et rejseland, hvor man får meget for pengene – og mulighederne for at strikke en pakke sammen der passer til din pengepung er nærmest uendelige, uanset om det er en 8 retters menu med tilhørende vinmenu du drømmer om, eller bare bed & breakfast.

Priser på Zeltinger Hof ligger fra ca. 4-500 kr. pr nat pr. person inkl. morgenmad. Vil du hellere bo billigere – eller mere fornemt løser vi også det.

Ankerstjerne Rejser hjælper naturligvis gerne med at tage kontakt til de bedste vingårde i området og arrangere smagninger. De fleste vingårde modtager rigtig gerne gæster, men besøgene skal altid arrangeres forud.

Husk: bestiller du også færgen via Ankerstjerne Rejser gælder det som en pakkerejse.

Skriv til Ankerstjerne Rejser via nedenstående formular og  få meget mere at vide om en tur til Mosel. Eller ring på 2083 8984, så tager vi snakken.