Nürnberg i det nordlige Bayern er en by der har været meget igennem. Byen var centrum for 30-års-krigen i første halvdel af 1600-tallet – og under anden verdenskrig gennemførte man årligt en enorm parade for nazistpartiet – Reichsparteitage – og byggede Reichparteigelände, et enormt område, til samme formål. Efter krigen fandt retssagerne mod nazisterne også sted i Nürnberg.

Midt i Nürnbergs Altstadt ved Pegnitz-floden

Nu er der anderledes fredeligt i Nürnberg. Omkring den gamle by står stadig bymuren fuldstændig bevaret hele vejen rundt – og indre by er trods heftig bombning under krigen også relativt velbevaret, mere eller mindre. Det er virkelig en by der er er værd at besøge.

 

Med godt ½ mio. indbyggere er Nürnberg til at overskue – og den gamle by på indersiden af bymuren er simpelthen en af de smukkeste tyske byer, jeg har været i. Grønne områder langs floden Pegnitz, smukke gamle huse og autentiske vandingshuller med lokalt øl og vin, når du går lidt væk fra hovedstrøgene. 

Der er plads til børnene i Nürnberg

For de mindre er der et stort legetøjsmuseum, en stor Zoo og julemarkedet der er et af Tysklands – og dermed verdens – bedste, men om vinteren går du jo glip af alt det grønne – og bystrandbaren langs floden.

Playmobil laves i øvrigt  nærheden – og de har en stor legepark nær Nürnberg.

Som dansker bliver man ret overrasket over de mange cyklister, der i den grad præger bybilledet på en helt anden måde, end jeg har set andre steder i Tyskland.

Nürnberg er virkelig en by man har lyst til at blive et par dage i.

Prinzregentenufer – 200 meter fra bymuren

Vi boede på hyggelige Hotel Prinzregent i roligt område lige uden for bymuren ved siden af floden. Et skønt og ikke vildt dyrt hotel, men uhyre behageligt og børnevenligt!

Får du også lyst til at besøge Nürnberg hjælper Ankerstjerne Rejser dig naturligvis hjertensgerne på vej! Kontakt os på tlf. 2083 8984 eller via formularen herunder: