I Anne fra Grønnebakkens fodspor

Annes soveværelse

De fleste kender historien om Anne fra Grønnebakken. Den forældreløse pige der bliver adopteret af søskendeparret Marilla og Matthew Cuthbert på gården Green Gables nær landsbyen Avonlea på den smukke Prince Edward Island i det maritime Canada.

Kender du den ikke er det en fejl i din opdragelse. Kender du den, er du en af Ankerstjerne Rejsers venner.

Halifax

Turen til Grønnebakken går via Halifax i Nova Scotia. Halifax er hovedbyen i det Maritime Canada, og med ca 400.000 indbyggere en storby i lommeformat (Hej Århus!).

Der er meget at se på i Halifax der har en rig søfartshistorie, for slet ikke at tale om branden i 1917 der stort set udslettede byen. De fleste af de druknede fra Titanic-forliset blev begravet i Halifax og det store Maritime Museum of the Atlantic har en stor og spændende Titanic udstilling.

Du skal naturligvis bo downtown, i nærheden af havnen.

På fjerdedagen kører du langs kysten nordpå mod Cape Breton hvor du bor en enkelt nat på et skønt hotel nær Port Hastings. Efter morgenmaden kører du helt op til toppen af Cape Breton og bor 3 nætter i Pleasant Bay, hvor du bl.a. har muligheden for at kigge hvaler.

Charlottetown

Så er du allerede en uge inde i ferien. Turen går i dag mod kystbyen Pictou, hvor du bare tager en enkelt overnatning inden I på dag 8 tager turen over broen til Prince Edward Island, hvor du bor 4 nætter i et hyggeligt feriehus (med pool) inde på selve Green Gables området.

Det betyder, at der er tid til at slappe af og også besøge Charlottetown, den lille hyggelige provinshovedstad med bare 40.000 indbyggere.

Lunenburg

Efter 4 skønne og afslappende dage i Green Gables kører I til Lunenburg, der er en af Canadas smukkeste og bedst bevarede byer. Her bor i to nætter inden i ro og mag kører op til lufthavnen, måske via Peggys Cove, der er et hyggeligt lille fiskerleje.

Prisen inkl fly og billeje: ca 15.000 pr. person v/ 2 voksne og 2 børn (under 12 år) i sommerferien. Prisen er afhængig af dato og tilgængelighed.

Kontakt Ankerstjerne Rejser via nedenstående formular eller ring 2083 8984, hvis du vil høre mere om rejser til Canada. Vi kommer gerne med et uforpligtende tilbud.