Toronto er med næsten 6 mio. indbyggere Nordamerikas fjerdestørste by – og en helt fantastisk storby at udforske, også til fods.

Ankerstjerne Rejser har sammensat en tur der giver god tid i Toronto – men også inkluderer en sviptur til imponerende Niagara Falls. Pris pr. person ved 2 personer i dobbeltværelse: 11.950,-

Udsigten fra et værelse på Tower hotel

I flyver fra København via Frankfurt lørdag morgen og ankommer i Toronto samme eftermiddag. Her samler I jeres bil op og kører de ca. 120 km sydøst på til Niagara Falls. Det tager ikke meget mere end en times tid

Tower Hotel Fallsview tårnet – set udefra

I Niagara Falls indkvarteres I i det opsigtsvækkende, særprægede og luksuriøse Tower Hotel Fallsview – et tidligere udsigtstårn med en utrolig udsigt. Med i prisen er naturligvis et værelse med udsigt over vandfaldene.

Søndag og mandag oplever I vandfaldene på nærmeste hold – måske med en smuttur til den hyggelige lille by Niagara-on-the-Lake ca 20 km mod nord. Det er oplagt at spise frokost på en af de mange vingårde i området. Ankerstjerne Rejser hjælper gerne med tips til de bedste vingårde.

Tirsdag går den tilbage til Toronto, hvor I afleverer bilen i gåafstand  (ca 500 meter) fra hotellet, der ligger helt centralt, nær CN Tower. I skal nemlig bo på Delta Hotel  et rigtig godt hotel store værelser  med indendørs pool og flot udsigt over byen. 

Fra værelset er der ingen vej til alle oplevelserne. Med mindre end 300 meter til krydset mellem Yonge og Queen Street, kan man ærlig talt ikke komme tættere på pulsen.

Torontos skyline set fra Lake Ontario – men om muligt endnu mere imponerende fra gadeniveau.

De næste dage står den på storbyferie i Toronto, med oplevelser af den slags som kun en millionby kan byde på.

Min holdning er,  at Torontos skyline er flottere end New Yorks og måske den flottetese og mest imponerende i verden.

Byen er desuden en ægte smeltedigel med mere end 100 forskellige kulturer samlet på et sted – og den er ovenikøbet både sikker og behagelig at bevæge sig rundt i, både til fods og i offentlig transport. Kulturerne ses også på restaurantscenen som er endog vældig levende, med et væld af rigtigt gode restauranter. 

Søndag eftermiddag har du det meste af dagen i Toronto inden flyet letter kl 21. Du lander i København mandag formiddag.

Art Gallery of Ontarios facade

4 hurtige forslag til sightseeing i Toronto:

  • CN-Tower: Indtil 2007 verdens højeste fritstående bygning (553 m). Indholder udsigtsplatform og (dyr) restaurant.
  • TIFF: Toronto International Film Festivals faste udstilling i bygningen på King Street er et besøg værd
  • Art Galley of Ontario: Fantastisk bygning tegnet af Frank Gehry. Skiftende udstillinger. Tip: gratis entré onsdag aften.
  • Queen Street West: det er her Toronto virkelig opleves. Queen Street West er en rå og sej shoppinggade med fede butikker og lækre restauranter.

Hvad skal det så koste: For to personer lørdag til søndag i uge 42 (lørdag den 16. oktober til søndag den 24. oktober. Inkl: fly, hoteller, billeje: 23.900,- . Prisen gælder så længe der er ledige flybilletter.

Passer datoen ikke: Ankerstjerne Rejser finder gerne en pris der passer din kalender – og pengepung

Husk: hoteller kan op- eller nedgraderes. Det betyder selvfølgelig også noget for prisen. Spørg, så finder jeg andre hoteller og beregner en pris

Ankerstjerne Rejser er certificeret Canadaspecialist

Gode spørgsmål:

Er der koldt i Canada i efteråret? Svaret er nej. Der er ikke varmt, men forvent temperaturer på ca 18-20 grader i løbet af dagen. Dvs. behageligt vejr, også til udendørs aktiviteter.

Er Toronto en dyr by? Alle storbyer er dyre, men Toronto er væsentligt billigere end de fleste europæiske og amerikanske storbyer. Det skyldes blandt andet at den canadiske dollar er ganske billig for tiden.

Kontakt Ankerstjerne Rejser via nedenstående formular, hvis du vil høre mere om rejser til Toronto og Canada. Vi kommer gerne med et uforpligtende tilbud, der passer dig.