Du ved det måske ikke, men sydspidsen af Ontario, Canadas folkerigeste provins, ligger på rundt regnet samme breddegrad som den franske riviera. Det betyder brandvarme somre og iskolde vintre – men begge dele  mildnes en del af det milde vejr ved de store søer i området. Ergo: perfekt til vinproduktion

Den canadiske vinproduktion syd for Toronto ligger ved det der hedder The Niagara Escarpment, en mere end 700 km lang revne i landskabet, som også Niagara Falls er en del af. Og det giver nærmest ideelle forhold, ikke langt fra det man ser i det sydlige Tyskland og nordlige Frankrig. Vi taler koldklima vine, når det er bedst.

Lige på den anden side af grænsen, i staten New York, finder vi Finger Lakes en håndfuld lange smalle og dybe søer der ligeledes byder på optimale forhold til vinproduktion. Som i Niagara er det især Riesling og Pinot Noir der er i top, men området byder også på meget  andet.

Der bliver ikke noget kattepis på denne tur!

På den anden side af byen New York, helt ude på spidsen af Long Island, finder vi endnu et vinområde  – ovenikøbet et der går for at være New Yorks svar på Bordeaux! Om det nu er helt sandt kan sikkert diskuteres, men det er i hvert fald indiskutabelt at beliggenheden nær Atlanterhavet udvisker sæsonforskellene og sikrer lang vækstperiode.

Områderne er er altså oplagte til en vintur med store variationer på relativt korte afstande.  Og med Ankerstjerne Rejser kommer vi i dybden med de lokale vine samtidig med, at vi har det sjovt. For det skal være sjovt at drikke vin – både for eksperter og amatører.

Ankerstjerne Rejser stiller med stedkendt rejseguide (Christian Ankerstjerne himself) og vi transporteres rundt i bus fra sted til sted. 

Ankerstjerne Rejser har forudbooket 15 værelser – svarende til i alt 20 personer. Når de er solgt er toget kørt.

AHHH!

Dag 1: 11. maj

Vi flyver direkte  Toronto hvor vi lander først på eftermiddagen. Herefter kører vi i bus sammen til landsbyen Jordan, midt på vinruten. Her indkvarteres vi på det hyggelige Jordan House, der med en glimrende restaurant og bar er helt perfekt til at komme sig oven på den lange rejse.

Om aftenen spiser vi middag sammen (inkl.) på hotellets restaurant.

Dag 2: 12. maj

Vi kører fra hoteller kl 9:30 og kører en halv time mod øst for at besøge Malivoire Winery. Herefter frokost og vinsmagning på Cave Springs Winery (inkl), der nok er områdets bedste vingård. 

Resten af dagen er der fri til at slappe af og opleve afslappede Jordan Village. er der interesse arrangerer Ankerstjerne Rejser gerne samlet spisning om aftenen (ikke inkl.)

Dag 3: 13. maj

Vi kører fra hotellet kl 9 og gør stop ved Niagara Falls. Har det interesse arrangerer Ankerstjerne Rejser gerne en bådtur eller lignende (ikke inkl).

Bussen kører fra Niagara Falls kl 14 med retning mod Seneca Falls i New York, en tur på ca. 200 km. I Seneca Falls indlogerer vi os på The Gould, der er byens hyggeligste hotel. Aftenen er fri, men Ankerstjerne Rejser arrangerer gerne spisning på The Gould (ikke inkl).

Dag 4: 14. maj

Vi forlader hotellet kl 9:30 og starter dagen med et besøg på Sheldrake Point Winery. Frokosten spiser vi på Danos Heuriger, intet mindre end en østrigsk restaurant med fokus på de lokale vine (ikke inkl.).

Herefter besøger vi Lamoreux Landing der er et af områdets bedste vingårde inden vi slutter dagen – og branderten –  af hos Dr. Konstantin Frank, som er Finger Lakes nok allerbedste producent.

Dag 5: 15. maj

Turens længste køretur går fra Seneca Falls til Riverhead på Long Island – ialt 550 km så vi skal afsted allerede kl 9:00. Vi stopper et par gange undervejs, inden vi ankommer i Riverhead, hvor vi skal bo på på det pæne Hyatt Place, der med pool både inde og ude er et godt sted at slappe af efter turen.

Riverhead er en fin by med en hyggelig havn og et akvarie der er værd at besøge.

Dag 6: 16. maj

I dag besøger vi ligeledes 3 vingårde: Pellegrini, Sherwood House og Roanoke der hver for sig repræsenterer noget forskelligt og særligt.

Pellegrini er den klassiske producent, mens Sherwood og Roanoke prøver nyt af. Til frokost stopper vi på en hyggelig cafe i den lille by Mattituck (ikke inkl).

Dag 7: 17. maj

Vi sover længe og forlader først Long Island efter frokost. Det giver mulighed for evt. at besøge det lokale outlet. Herefter går turen ind til New York, hvor vi indkvarteres på Aloft Manhattan Downtown, nær det gamle World Trade Center.

Resten af af dagen  i New York er fri – men Ankerstjerne Rejser arrangerer gerne fælles spisning (ikke inkl.).

Dag 8: 18. maj

Udtjekning er inden kl 11:00, men lad bagagen stå på hotellet, mens du gør New York.

KL. 20 følges vi til lufthavnen Newark hvorfra det direkte fly mod Købehavn letter kl. 23:30 

Dag 9: 19. maj

Vi lander i København kl. 13:10 søndag

Samlet pris:  Kr. 15.995,- ved overnatning i dobbeltværelse og inkl. transport og smagninger og rundvisninger samt 1 x middag (første aften). Efter den 15. december er prisen 19.995 pr person.

Ved overnatning i enkeltværelse er der et tillæg på kr. 5.000 pr person.

NB: enkelte vingårde og hoteller kan udskiftes med andre mindst lige så gode alternativer.

Kontakt Ankerstjerne Rejser via formularen herunder og hør mere om mulighederne for at komme på vintur i Canada og USA.