Jamaica we have a bobsledteam – Cool Runnings!
Eddie the Eagle

I 1988 havde Jamaica et bobslædehold med til vinter-OL i Calgary og Eddie the Eagle satte ved samme lejlighed britiske rekorder i skihop  – i sommeren 2022 er det din tur til at besøge byen og området, dog uden bobslæde (medmindre du insisterer).

Ankerstjerne Rejser har nemlig strikket en rejse sammen der giver dig og din familie nogle fantastiske sommerdage i både Calgary og Edmonton – og lige så mange oppe i bjergene.

Kort sagt: En perfekt kombination af storby og natur. Af canadisk kultur og af enestående oplevelser.

Hele vejen igennem bor I på førsteklasses hoteller med optimal beliggenhed. I Calgary og Banff har hotellerne indendørs pool.

Prisen? For 2 løber prisen op i kr. 24.000,- – eller kr. 12.000,- pr person for 9 nætter/11 dage på 1. klasses hoteller inkl billeje.

Calgary med Rocky Mountains i baggrunden

Calgary & Edmonton

Calgary ligger 80 km fra bjergkæden Rocky Mountains og byen – Canadas tredjestørste – er med 1,3 mio. indbyggere et besøg værd i sig selv, og en by der er i kolossal vækst. Calgary ligger da også nummer 4 på listen over verdens mest leveværdige byer: https://edition.cnn.com/travel/article/worlds-most-liveable-cities-2018/index.html

Edmonton

Edmonton, hovedstaden i Alberta-provinsen, ligger få hundrede kilometer nord for Calgary,  og  er en by i næsten ligeså kolossal vækst som Calgary.

Med lige godt en million indbyggere er der også her tale om en vaskeægte storby – Canadas femtestørste – og i øvrigt den nordligst beliggende millionby i Nordamerika (omtrent på højde med Hamburg, men med et noget andet klima end vi har her i Europa).

Både Calgary og Edmonton er typiske canadiske storbyer. De ligner deres amerikanske fætre syd for grænsen, men er langt, langt sikrere at gå på opdagelse i. Der findes ikke farlige områder. Fælles for begge byer er også, at de ligger midt på prærien, som kæmpemæssige rumskibe der er landet ude i det rene ingenting. 

I både Calgary og Edmonton er Rodeo og ishockey de foretrukne sportsgrene – og har du mulighed for at se dette, er det en oplevelse for livet.

Banff National Park (Byen Banff i forgrunden og Mt Norquay i baggrunden)

Rocky Mountains & Banff

Den anden halvdel af rejsen foregår i naturen. I bor på et førsteklasses hotel i Banff, hvorfra I kan tage på dagsture ud i bjergene, fx til Lake Louise, en af verdens smukkeste søer, op til toppen af Mount Norquay (se billedet til højre) eller en tur på gletsjeren med en specialbygget ‘bus’.

Banff Nationalpark er landets ældste og mest besøgte nationalpark, og der er masser at se på inden for få timers kørsel. Du har tre hele dage i parken, og Ankerstjerne Rejser hjælper gerne med at booke ture hjemmefra.

Lake Louise

Forslag til rejseplan

Dag 1: I flyver fra København fredag den 5. juli 2022. 

Ankomst Calgary ca kl 19:00. Indlogering på luksushotellet Hyatt Regency midt i byen.

Dag 2-3: Sightseeing og shopping i Calgary.

Dag 4: Køretur til Banff National Park i Rocky Mountains. Indlogering på hyggelige Canalta Lodge centralt i Banff by nær restauranter og butikker.

Dag 5-6-7: Sightseeing i Banff.

Dag 8: Kørsel til Edmonton. Indlogering på dejlige Varscona hotel midt på fashionable Whyte Ave i Strathcona-kvarteret.

Dag 10: Fly hjem fra Edmonton International Airport

Dag 11: Ankomst København mandag den den 15. juli

Pris: For 4 personer – 2 voksne og 2 børn under 12 løber prisen op i kr. 30.000,- – eller kr. 15.000,- pr person for 9 nætter/11 dage på 1. klasses hoteller inkl. billeje. (nb: Tillæg for bobslæde-fragt!)

Prisen gælder for datoerne 5-15. juli 2019, så længe lager haves.

Kontakt Ankerstjerne Rejser via nedenstående formular eller på tlf. 2083 8984, hvis du vil høre mere om rejser til Rocky Mountains og Canada. Vi kommer gerne med et uforpligtende tilbud, der passer dig.