Det er dejligt det meste af året, men New York og det nordøstlige hjørne af USA er allerbedst når varmen har lagt sig lidt og bladene begynder at tage farve.

Dette rejseforslag er pakke til at indeholde en fantastisk storbyoplevelse, en ligeså fantastisk naturoplevelse i Canada og så en række dejlige mellemstationer i staten New York. Det beskrevne er Ankerstjerne Rejsers forslag, men har du andre ønsker kan vi naturligvis sagtens inkorporere dem, så I får den rejse I vil have. Rejsen kan udvides med muligehd for et par dage mere i Canada, fx storbyen Toronto.

Rejsen begynder for alvor når i lander i New York – enten i JFK, Newark eller La Guardia. Her henter I jeres lejebil og så er I på vej. Afhængig af hvornår I lander kan der være kraftig trafik ud af New York, men uanset anbefaler jeg, at I  kommer afsted fra New York med det samme. 

I skal køre ca 200 km, før I rammer Woodstock.

Woodstock

Woodstock Village

I kender selvfølgelig musikfestivalen der fandt sted i 1969. Og den lille by Woodstock er stadig præget af festivalen (selvom den faktisk fandt sted næsten 100 km væk). Woodstock er en hyggelig lille landsby der strutter af batik og kultur. 

I sover bare en enkelt nat på hyggelige The Herwood Inn i Woodstock inden turen går videre.

Udover masser af hyggelige butikker er der adskillige restauranter der serverer både det amerikanerne kalder comfort food – hyggelig og rar mad der smager godt, og mere moderne mad med lidt kant.

Ithaca

Ithaca Commons, det hyggelige handelskvarter

Fra Woodstock går turen til Ithaca, en idyllisk collegeby i bunden af Cayuga Lake, en af de såkaldte Finger Lakes i det nordlige New York.  Det er en tur på ca 180 km.

Ithaca er hjem for den kendte Cornell University, et af landets bedste universiteter. Ithaca har den dejlige afslappede stemning som er kendt fra byer med mange unge mennesker. Derudover ligger byen lige ved siden af Buttermilk  Falls, en hyggelig naturpark med mere end 10 vandfald.

I Ithaca finder I masser af unikke restauranter og gode butikker. Og i nærområdet er der ikke langt mellem en lang række virkeligt gode vingårde langs Cayuga Lakes vestlige bred. 

I sover to nætter på The William Henry Miller Inn, et hyggeligt hotel midt i byen.

Niagara Falls

splashing niagara falls and yacht sailing on river
Niagara Falls og Maidof the Mist

Fra Ithaca går turen de små 300 km til Niagara Falls i Canada. Niagara Falls er verdens mest vandrige vandfald og de er præcis så imponerende, som man tror.

Omkring vandfaldene er der opstået en turistby, som ikke er den mest spændende, men det overlever man pga vandfaldene. Tag fx en tur med Maid of the Mist og kom helt tæt på vandfaldene.

I bor to nætter med udsigt til vandfaldene på Embassy Suites midt i Niagara Falls.

Fra Niagara Falls er der kun en kort køretur til Niagara-on-the-lake, en superidyllisk by tæt på Lake Ontario og det er også oplagt at besøge en af de mange fremragende vingårde på egnen. Er man mere eventyrlysten er der halvanden times kørsel til Toronto. 

Watkins Glen

Delstatsparken i Watkins Glen

Efter to dage i Canada er i tilbage i USA og efter 200 kms kørsel lander I i Watkins Glen, en skøn lille by der er placeret i i bunden af Seneca Lake, også en af Finger Lakes. 

I bor på Watkins Glen Harbor Hotel med udsigt over den lille havn og i gåafstand til byen og restauranterne.

Udover den hyggelige by er det bestemt en tur værd at besøge den dejlige delstatspark (Watkins Glen State Park) der byder på intet mindre en 19 vandfald og en længere række ret utrolige naturoplevelser. Parken ligger helt tæt på byen og er nem at tilgå.

New York

high angle view of cityscape against cloudy sky
New York

Efter en enkelt overnatning i Watkins Glen går turen tilbage til New York City. det er en køretur på ca 400 km, så kom afsted i god tid. 

I New York indlogerer I jer på hyggelige Chelsea Pines Inn nær Greenwich Village og en lang række af de hyggeligste områder i storbyen. 

Bilen afleverer I hos Hertz i Greenwich Village.

Jeg anbefaler mindst 5 nætter i New York, men det er selvfølgelig op til jer selv.

Kontakt Ankerstjerne Rejser via nedenstående formular eller ring 2083 8984, hvis du vil høre mere om rejser til USA. Vi kommer gerne med et uforpligtende tilbud, der passer dig.