Velkommen til Zeltingen

I går eftermiddags (fredag) ankom Ankerstjerne Rejser til Zeltingen-Rachtig, en lille vinby ved Mosel. Der er ca. 900 km til Mosel fra København. De første knap 200 på dansk jord og resten i Tyskland. Sammenlagt, fra dør til dør, tog turen næsten 12 timer inkl. pauser, kø omkring Køln og en hurtig vinsmagning i vindistriktet Ahr, lige syd for Bonn. Så lad os bare være enige om, at det var en lang tur.

Særligt Ruhr-distriktet var tungt at komme igennem. Selvom kl. kun var ca. 14-15 stykker var trafikken overraskende tæt, og der blev holdt i kø af flere omgange. Det er noget der tærer på energien! Til gengæld klarede både vejret og trafikken op da vi kom tæt på Mosel, og den sidste time i bil blev det nødvendigt med solbrillerne!

Weingut Jean Stodden

Inden vi parkerede bilen i Zeltingen stoppede vi en god halv time i Rech –  en lille by i Ahr der speciliserer sig i Spätburgunder (altså Pinot Noir), og det gør det til det nordligste rødvinsproducerende område i Europa.  Vi besøgte Weingut Jean Stodden, der går for at være det bedste i området, og fik lov at smage på en håndfuld af deres helt fantastiske vine. Anbefales!

Zeltinger Hof

I Zeltingen har vi indlogeret os på Zeltinger Hof, et godt hyggeligt hotel med en god restaurant og et enormt vinkort. Et enkeltværelse med halvpension koster 100 euro pr. nat – og selv om værelset hverken er stort eller fornemt er det billigt. Men sikkert dyrere i sæsonen. Anbefales også.

Dyreryg i rødvinsovs

Maden er glimrende regionale retter. Vi fik serveret suppe, dyreryg og en ostetallerken og forlod bordet både mætte og tilfredse. Men det er er selvfølgelig vinene vi er der for.

På hotellets restaurant har de mere end 1000 forskellige vine i kælderen – og mere end 160 åbne vine til glasservering. Der er masser at vælge i mellem, og det er en stor oplevelse. Smager du noget du vil have med hjem er priserne på vin ud af huset i øvrigt særdeles rimelige og kun marginalt over den pris, du kan få den til på vingårdene i området.

Mosel

I dag lørdag besøger vi 4-5 vingårde i området. Det bliver rigtig spændende – og du kan læse mere om det allerede i aften.

 

Author