I sidste weekend drog Ankerstjerne Rejser og et mindre hold Formel 1 entusiaster med til Milano og det traditionsrige italienske grand prix på Autodromo Nazionale di Monza, ca 15-20 km nord for Milano.

Løbet indledes med en opvisning af det italienske luftvåben

Det var vi ikke alene om. I alt havde godt 100.000 løst billet til arrangementet, heraf langt de fleste klædt i Ferrari-rødt. Det blev et spændende løb som til de fleste tilskueres åbenlyse mishag ikke blev vundet af den folkekære og meget lidt talende  finne Kimi Räikkonen, der ellers havde vundet kvalifikationen og ført store dele af løbet.

I stedet blev det briten Lewis Hamilton i Mercedes der vandt, og det fik hjemmebanepublikummet til at finde de dele af det italienske sprog frem, som jeg hverken kan eller vil gengive på denne pæne hjemmeside.

 

Det handlede ikke kun om formel 1

Udover Formel 1 løbet havde vi også (lidt) tid til at se nærmere på Milano. For Ankerstjerne Rejser havde kigget dybt i guidebogen og forberedt sig hjemmefra.

I stedet for at spise på de restauranter man tilfældigvis kommer forbi når man er sulten, er der altså meget godt at sige om research. For hvorfor ikke spise på gode restauranter i stedet for halvdårlige? Husk: når man er i Italien skal man altså ofre et godt måltid på sig selv – og så er gode restauranter altså ikke nødvendigvis dyrere end de dårlige turistfælder.

 

I Milano står der tit risotto på menuen – her en grøn en af slagsen.

Restaurant Pisacco

Derfor havde Ankerstjerne Rejser bestilt bord (via internettet) på Restaurant Pisacco, nær Porta Nuovo. Pisacco serverer i følge Michelins guide god moderne mad. Lad os bare sige det som det var: det var aldeles fremragende!

Hopper man på kokkens menu får man 6 små retter til 35 Euro – altså 260 kr – serveret med brød, oliven og vand.

Og så er det jo bare om at vælge, hvilke af de mange flasker vin på vinkortet der skal ledsage måltidet. Vi drak 3 flasker ualmindelig god vin til ca 20 euro stykket – eller sagt på en anden måde: hele måltidet, 6 retter mad, 3 flasker vin vand mv løb op i knap 400 kr pr person. 

 

Ldt af interiøret – og udvalget – hos Champagne Socialisten

C.Socialiste

Vi besøgte også vinbaren Champagne Socialiste, der under temaet “Wine Tonight Revolution Tomorrow” serverer trendy naturvin i rå omgivelser. Baren ligger i det smarte Lazaretto område.

Baren er netop kåret til Milanos bedste vinbar, og det er klart et sted der er værd at besøge hvis du kan lide din vin naturlig og serveret af hipsters – og det kan alle jo.

Et glas vin koster fra 20 kroner (dejlig hvidvin fra Umbrien) og op til ca 90 kr., hvis det skal være meget fornemt/specielt. De fleste glas ligger på ca. 30-50 kr., så der er også noget for din pengepung. Og derudover meget rimelige tag-med-hjem priser på de hele flasker.

 

Italienekspert – også i detaljerne

Ankerstjerne Rejser er ekspert i Italien, og hjælper gerne med at finde den helt perfekte rejse – fx i efterårsferien, ligesom vi gerne kommer med restaurantforslag og bestiller bord.

Husk: Milano og resten af Italien er perfekt i efteråret, hvor det stadig er lunt, men ikke for varmt.

Author