Tør du bestige de højeste bjerge?

Bjergbestigning er også teamwork

Er du klar over hvad det kræver at bestige verdens højeste bjerge? Tror du det er noget for dig?

Men hvordan kommer man egentlig i gang, hvordan træner man sig op, hvad for noget udstyr skal man have og hvad skal jeg overhovedet kunne?

Det er ikke helt enkelt at springe ud som bjergbestiger. Men nu kan du teste dig selv helt derude, hvor du aldrig har været før.

Hvad er bjergbestigning?

Bjergbestigning handler om meget mere end bare at bestige et højt bjerg. Det handler også om at komme i form og om at kende sig selv og sine grænser – og turde udfordre dem, uden at tage dumme chancer.

Ankerstjerne Rejser har derfor allieret sig med bjergatleten Rasmus Kragh – og det betyder, at du med ham som guide og rejseleder har mulighed for at trekke til Mount Everest Base Camp  og bestige det mere end 7000 meter høje Peak Lenin i Kirgisistan. 

Om Rasmus Kragh – professionel bjergatlet

29 år. Startede med klatring og bjergbestigning som 23-årig. Som 26-årig blev Rasmus første dansker til at bestige 7.000’eren Khan Tengri i Kirgisistan og som 27-årig verdens 6. højeste bjerg, 8000’eren Cho Oyu.

Begge bedrifter var alene, uden sherpa-support og uden kunstig ilt. I både 2017 og 2018 forsøgte Rasmus at bestige Mount Everest, men måtte opgive få hundrede højdemeter fra toppen

Rasmus Kragh har således stor erfaring med klatring i verdens højeste bjerge og guiding i det mest uvejsomme terræn, og han er klar til at at lære fra sig. Det kan du få glæde af.

Du kan læse mere om Rasmus her: http://www.rasmuskragh.com/

 

Nepal byder på fantastiske naturoplevelser.

Nepal – Everest Base Camp

Den 6. april drager vi til Nepal, hvor vi trekker til Cho-La passet (5450 m) og derefter videre til Mount Everest Base Camp (5350 m).

Turen til Mount Everest Base Camp er noget helt særligt fordi du bliver en del af Rasmus Kraghs akklimatiseringsprogram mod bestigningen af Everest, og fordi du som noget unikt kan komme HELT ind og besøge teltene i basecamp. Det er ellers ikke tilladt under normale omstændigheder.

Antal dage: 6.-25. April (21dage/19 nætter). Prisen inkluderer:

  • Fly til Nepal T/R og lokaltransport i Nepal (helikopter)
  • Overnatning på hotel i Kathmandu og på tehuse undervejs.
  • Fuld forplejning på næsten hele turen – enkelte undtagelser.
  • Rasmus Kragh som rejseleder og rute-planner

Læs mere og bestil

Vi bestiger Peak Lenin i juli – så husk også de korte bukser.

Peak Lenin

Med en højde på 7134 meter er Peak Lenin det næsthøjeste bjerg i både Tadsjikistan og Kirgisistan. Det bedste tidspunkt for klatring er juli til august.

Rejsedatoer:
Afgang: 25. Juni
Hjemkomst: 17. juli

I slutningen af juni/start juli flyver vi til Bishkek, hovedstaden i Kirgisistan. 

Selve topforsøget tager ca. 6-7 dage, men på grund af den store højde på Peak Lenin, har vi sat lidt over 3 uger af til hele turen. Dette mmfatter bl.a. et solidt akklimatiseringsprogram forud for topforsøget.

– Fly T/R og lokaltransport (fly og minibus/jeep)
– Overnatning på hotel og adskillige nætter i telt.
– Fuld forplejning på hele turen – enkelte undtagelser.
– Rasmus Kragh som rejseleder. Suppleres af lokale guider på bjerget.

Læs mere og bestil

Betingelser: Læs Ankerstjerne Rejsers generelle betingelser for grupperejser her

Spørgsmål: Kontakt Ankerstjerne Rejser på tlf. 2083 8984 eller pr. mail chrankerstjerne@gmail.com