Montreal er en fantastisk og spændende storby. Men når du er færdig med at vandre rundt mellem højhusene og opleve kvarterer som for eksempel spraglede ‘Petite Bourgogne’ og ærværdige ‘Vieux-Montreal’  og alt det andet man skal se, har du måske lyst til at se noget af resten af  Quebec og det øvrige omkringliggende område.

Det kan anbefales. Fransktalende Quebec er en spændende provins både kulturelt og i forhold til naturen. Og krydser du provinsgrænsen mod øst eller landegrænsen mod syd er der flere oplevelser i vente.

Herunder finder du 10 forslag til områder eller byer, der kan nås med nogle timers bilkørsel fra Montreal. Nogle af stederne kræver flere overnatninger, mens andre kan gøres på en dag.

Ankerstjerne Rejser er naturligvis behjælpelig med at planlægge turen og bestille overnatning.

  1. Ottawa – 200 km

Canadas hovedstad Ottawa er naturligvis et besøg værd, om ikke andet for at se museerne og parlamentsbygningen. Men byen er derudover superhyggelig og rar at besøge. På den anden side af floden taler de igen fransk i byen med de to navne Gatineau / Hull. Det er også en oplevelse værd!

2. Mont Tremblant / De laurentianske bjerge – 150 km

Montreals egen nationalpark og borgernmes foretrukne udflugtsmål. Turistet nogle steder og nærmest det rene vildnis andre steder. Hyggelige små franske byer fuldender billedet. 

3. Quebec – 260 km

Canadas franske by nr 1 og både hjerte og sjæl i den fransktalende del af Canada. Byen Quebec blev grundlagt i 1608 og er den ældste europæiske by i Nordamerika. Det er et helt særligt sted.

  1. Eastern Townships – 150 km

Hyggeligt og specielt område med en længere række mindre byer der byder på benediktinske munke, osteproduktion, vinmarker og en afslappet livsstil. Hovedbyen er Sherbrooke, men kør langsomt gennen hele området.

  1. Lac St Jean – 450 km

Lac St Jean og Saguenay fjord – verdens sydligste fjord – der leder ind til søen er et område der byder på hvalkigning, sandstrande og hyggelige cafeer.

  1. Prince Edward County – 370 km

Prince Edward County er alle canadieres yndlingsted – også selv om de ikke har været der. Det er et landbrugsområde fyldt med vinmarker og hyggelige små byer med lige så hyggelige små hoteller og cafeer, hvor det hippe møder det historiske. Og om sommeren er der rift om strandene.

  1. Green Mountains, Vermont – 210 km

Vover du dig ind i USA kan du besøge landets hyggeligste stat overhovedet – Vermont og de smukke grønne bjerge i skibyen Stowe for slet ikke at tale om Ben&Jerrys isfabrik og den hyggelige universitetsby Burlington, hvor politikeren Bernie Sanders er valgt.

  1. Baie St Paul – 350 km

På den anden side af Quebec venter hyggelige småbyer og naturoplevelser altid med St Lawrence floden i periferien af synsfeltet – oplev fx et vandfald der er 83 meter højt og ikke mindst byen Baie St. Paul der fostrede Cirque du Soleil.

  1. Reserve Faunique La Verendye – 400km

Kører du 450 km mod nordøst fra Montreal er du praktisk taget nået helt uden for lov og ret. Vildtreservatet i Verendye er enormt og byder på enkelte lodges og campingpladser – og så urørt land og elge, bjørne, bævere en masse.

  1. Hanover, New Hampshire – 300 km

Hanover er hjemby for Dartmouth College, et af verdens fornemste universiteter. Det kan mærkes i byen, der er fyldt med kultur og unge glade mennesker – og med gode spisesteder og hyggelige butikker. Lige uden for byen venter New Englands natur.

Kontakt Ankerstjerne Rejser via nedenstående formular eller på tlf. 2083 8984, hvis du vil høre mere om rejser til Montreal og resten af Canada. Vi kommer gerne med et uforpligtende tilbud, der passer dig.